Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Sklandrauši (11)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: actuale.net

Recepte - kā gatavot brīnišķīgus sklandraušus!

Recepte

  • divas olas
  • 500 grami ūdens
  • 800 grami rupjo rudzu miltu

Pildījums

  • 400 grami burkānu
  • 100 grami krējuma
  • 80 grami cukura

Receptē teikts, ka jāņem divas olas, jāsakuļ un jāpievieno puslitrs ūdens.

Pielikām žurnālā minētos 400 gramus miltu, bet nekā – krietni par šķidru.

Raksta foto
Foto: actuale.net

Pa druskai bērām vēl un vēl, līdz beigās aizgāja divtik vairāk miltu, nekā teikts receptē.

No mīklas ar rokām veido apaļus trauciņus ar maliņām uz augšu, lai pildījums netecētu prom.

Tikmēr liek kādu pie darba, lai uz smalkās rīves sarīvē burkānus. Mums bija tikai daži burkāni, ar ko pietika pusei mīklas – deviņiem palieliem sklandraušiem. Ja grib raušus tikai ar burkānu pildījumu, jāņem vismaz divtik burkānu. Pievieno krējumu un cukuru un liek mīklas trauciņos.

Raksta foto
Foto: actuale.net

Cep 200 grādos kādas 20 minūtes – kamēr sklandrauši smuki dzeltenoranži.

Neviens nebija pierunājams skriet uz veikalu, tāpēc pildījām sklandraušus ar visu, kas atrodams ledusskapī.

Komentāri (11)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu