Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Kabaču ievārījums (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Vai no kabačiem var izvārīt ievārījumu?

Šādu recepšu ir ļoti daudz, piedāvājam dažas no tām.

1. Ņem 3 vidēja lieluma kabačus, 1 lielu citronu, 1 kg cukura, 1 tasi ūdens.

Kabačus nomizo un sagriež nelielos kvadrātiņos. Katlā ielej ūdeni un liek sagrieztos kabačus, pieber cukuru. Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos citronu, pievieno kabačiem. Liek vārīties, laiku pa laikam apmaisot. Ievārījums ir gatavs, kad kabaču gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi. Lej burkās un aizvāko.

2. Kabaču ievārījums ar piparmētrām

1 kg kabaču (mizoti, bez sēklotnes), 330 g cukura, 2 citroni, 150 ml ūdens, 2 piparmētru zariņi.

Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kabačus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra, ik pa laikam apmaisot; kad masa ir uzvārījusies, pavāra 5 līdz 10 minūtes, iemaisa sasmalcinātas piparmētru lapiņas, pavāra vēl pāris minūtes, pilda burkās un aizvāko.

3. Vajadzīgs 1 kg cukurgrauda lielumā sagriezta kabača, 2 lieli citroni, 1 kg cukura, 1 vidēja ingvera sakne (to nomizo un sarīvē).

Citronus nomizo, izspiež sulu. Citrona paliekas iesien marlē. Kabačus ieber platā pannā, pievieno nedaudz citronu sulas un sautē uz nelielas uguns, kamēr caurspīdīgi un mīksti, bet nejūk. Tad maisa iekšā cukuru, citrona mizu, sarīvētu ingveru, atlikušo sulu un ieliek marles maisiņu. Maisa, kamēr cukurs izšķīst. Pēc tam vāra 10–15 minūtes, kamēr kabači mīksti un džems gatavs – pārbauda uz auksta šķīvīša, vai sarecē. Liek siltās burkās. Ieteicams lietot pēc pāris mēnešiem, bet var arī uzreiz.

Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu