PVD: jauni saslimšanas gadījumi mājas cūkām ar Āfrikas cūku mēri nav atklāti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēdējās dienās jauni saslimšanas gadījumi mājas cūkām ar Āfrikas cūku mēri nav atklāti, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

«Šobrīd ir 17 mežacūkas, kurām ir apstiprināts cūku mēra vīruss. Visi šie gadījumi ir bijuši vienā samērā nelielā zonā pie Baltkrievijas robežas. Paldies Dievam, mājas cūkām jauni gadījumi nav konstatēti,» teica Balodis.

Viņš norādīja, ka PVD turpina aktīvi pārbaudīt saimniecības - pārbaudes veiktas jau vairāk nekā trīs tūkstošos saimniecību, no kurām 500 saimniecībās ir mājas cūkas.

PVD vadītājs gan arī atzina:

lai arī jauni saslimšanas gadījumi mājas cūkām nav atklāti, par vīrusa izplatības ierobežošanu vēl ir pāragri runāt.

Jau vēstīts, ka PVD Āfrikas cūku mēri Baltkrievijas pierobežā atklājis 17 meža cūkām un četrām mājas cūkām.

Saeima 3.jūlijā izsludināja ārkārtas situāciju vīrusa skartajā teritorijā Latgalē, kas būs spēkā līdz 1.oktobrim.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu