Daugavpils vārdā nosauc vaboli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Priedītis / LETA

Daugavpils Universitāte (DU) sarūpējusi dāvanu Daugavpilij tās 740 gadu jubilejā - nosaucot pašu atklātu vaboli Daugavpils vārdā, informēja Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre Līga Korsaka.

Svinīgā dāvanas pasniegšanas ceremonija notiks šodien plkst. 11.30 Daugavpils pilsētas domes telpās.

Kā pastāstīja DU sabiedrisko attiecību menedžere Zane Ločmele, 2014.gadā DU koleopterologi ir atklājuši kopumā 28 zinātnei jaunas vaboļu sugas. Par godu pilsētas jubilejai vienu no tām nolemts nosaukt Daugavpils vārdā.

Kā informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa, sakarā ar pilsētas 740 gadu jubileju Daugavpilī šogad plānota virkne vērienīgu svētku pasākumu.

Jubilejas svinību gaitā Daugavpilī norisinās arī akcija «Labie darbi 740», kuras gaitā iedzīvotāji aicināti būt aktīvi un atvērti, nākt ar savām idejām un dāvināt pilsētai savus labos darbus, informējot par tiem pasākuma organizatorus.

Ar pašu atklātās vaboles nosaukšanas Daugavpils vārdā akcijā «Labie darbi 740» ir iesaistījusies arī DU.

Par Daugavpils 740 gadu jubilejas svinību kulmināciju kļūs pilsētas svētki, kas norisināsies no 1. līdz 7. jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu