BBC saņem brāzienu Igija Popa izteikumu dēļ

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Raidsabiedrība BBC izpelnījusies britu televīzijas uzraudzības institūcijas «Ofcom» skarbu kritiku pēc tam, kad BBC reportāžā par Glastonberijas mūzikas un mākslas festivālu leģendārais amerikāņu rokmūziķis Igijs Pops lietojis «rasistisku frāzi».

Pēc Popa grupas «The Stooges» koncerta šā gada jūnijā tiešraidē translētā intervijā mūziķis pieminēja «paki veikalus». «Paki» ir pakistāniešu vai kādas citas Āzijas dienvidu valsts izcelsmes personas nievājošs apzīmējums angliski runājošās valstīs un Indijā.

«Ofcom» tagad lēmusi, ka BBC «nav spējusi atbildīgi veikt savus pienākumus» un pietiekami ātri nav atvainojusies skatītājiem, lai maksimāli ierobežotu nodarīto kaitējumu.

«Igijs Pops ir viens no rokmūzikas straujākajām personībām, un viņā kā tādā ir «iebūvēts» konsultatīvs brīdinājums par [viņa teiktā] saturu,» situāciju komentēja raidsabiedrības pārstāvis.

Tomēr īstenībā incidenta laikā par to sūdzējās tikai divi cilvēki, informē «Ofcom».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu