Tieslietu ministrs nosoda premjera argumentu par «nesastrādāšanos» ar Loskutovu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš uzskata: viens no Ministru prezidenta Aigara Kalvīša argumentiem, ka viņš nevar sastrādāties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Alekseju Loskutovu, kas tāpēc jāatstādina no amata, ir nosodāms. «Šādu argumentu pēc būtības neatzīstu. Kopumā to nosodu, jo tas nevar būt par pamatu kādas iestādes vadītāja atbrīvošanai no amata,» intervijā Latvijas Radio ceturtdien pauda Bērziņš.

Tāpat Bērziņš izteica nožēlu, ka Loskutova jautājums tiek izmantots politiskām spekulācijām. «Man ir ļoti žēl, ka šī situācija tiek izmantota politiskām spekulācijām, kas nebūt nav pareizi. Mums šādās situācijās jāvadās pēc likuma.»

Tieslietu ministrs arī norādīja, ka pagaidām nevar spriest, vai premjers nav rīkojies likumiski, atstādinot no amata Loskutovu. Viņš atzina, ka tagad par to jālemj tiesai. «Negribētu runāt par [premjera] patvaļu. Par to lems tiesa. Viena puse apgalvo, ka bijusi patvaļa, otra puse — viss noticis likuma ietvaros,» sacīja Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu