Nepaaugstina iebraukšanas maksu Jūrmalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas Dome (JD) atstāj spēkā saistošos noteikumus par autotransporta līdzekļu iebraukšanas nodevas apmēru Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā, portālu «Apollo» informēja JD.

Ņemot vērā, ka caurlaižu apmērs zaudējis savu tiešo būtību — novirzīt transporta plūsmu pa apvedceļu, kas nodrošina pilsētas kūrortresursu saglabāšanu, JD Finanšu pārvalde deputātiem izskatīšanai piedāvāja četrus dažādus iebraukšanas nodevas variantus — no nodevas apmēra palielināšanas divas reizes līdz dažādiem pa mēnešiem diferencētiem variantiem.

Neviens no variantiem apvienotajā Finanšu, Attīstības un vides jautājumu, Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu un Transporta un komunālo lietu komitejas sēdē neguva deputātu vairākuma atbalstu, līdz ar to jautājums netiek virzīts izskatīšanai Domes sēdē, atstājot spēkā pastāvošo kārtību.

Caurlaides iebraukšanai Jūrmalas īpašā režīma zonā tiek iekasētas saskaņā ar JD lēmumu, kurā noteiktas arī tās privātpersonu un fizisko personu kategorijas, kas caurlaides var iegādāties ar atlaidēm. Jūrmalā ir valdības noteikta īpaša režīma zona, kurā var iebraukt, tikai iegādājoties caurlaidi.

«Ņemot vērā deputātu balsojumu, kā arī JD Uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšlikumu, iebraukšanas maksa Jūrmalā nākamajam gadam paliek nemainīga, t. i., 1 lats diennaktī. Nemainīga paliek arī mēneša, gada un uzrādītājam izsniegto caurlaižu maksa,» informēja Jūrmalas pilsētas Domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics. «Līdz šim, nopērkot caurlaidi iebraukšanai Jūrmalas īpašā režīma zonā, tika nodrošināta iespēja pašvaldībai piederošajās autostāvvietās automašīnu novietot bez maksas. Tomēr, saglabājot iebraukšanas maksu līdzšinējā apmērā, domāsim par pilsētas uzņēmēju izteikto priekšlikumu — ieviest maksas autostāvvietas,» teica Munkevics.

Jautājums par iebraukšanas caurlaidēm un to maksu aktualizējas katra nākamā gada pašvaldības budžeta sagatavošanas un apspriešanas laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu