Godmanis: Gulbja lietā uzticos policijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis vēl pirms izmeklēšanas sākuma par iespējamo drošībnieka Edgara Gulbja spīdzināšanu kategoriski paziņojis, ka aizturētais nav ticis spīdzināts, jo pilnībā uzticas Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem. Ja būtu apstiprinājušās aizdomas par Gulbja spīdzināšanu, viņš būtu atkāpies no ministra amata, intervijā Latvijas Radio atzina Godmanis.

Ministrs sacīja, ka Gulbja advokāti dara savu darbu un meklē dažādus veidus, kā attaisnot viņu, taču ministrs kategoriski noliedz jebkādu vardarbību pret aizturēto. «Var jau izdomāt dažādas versijas, bet krimināllieta par iespējamo spīdzināšanu ir izbeigta, jo šādu faktu nav. Lietas patiesā būtība balstās uz medicīniskajām ekspertīzēm, kas veiktas dažādās medicīniskajās iestādēs.»

Atbildot uz Tiesībsarga Romāna Apsīša pārmetumiem par pārsteidzīgiem secinājumiem pirms pārbaudes sākšanas par iespējamo Gulbja spīdzināšanu, Godmanis sacīja, ka uzticas policijai, un atzina, ka šādi riskējis ar savu amatu, jo, ja atklātos spīdzināšanas fakti, viņš atkāptos. «Es nedomāju [ka Gulbis ticis spīdzināts], bet zinu, ka viņš nebija spīdzināts.»

Godmanis tāpat norādīja, ka lietas izmeklēšana par Gulbja izkrišanu, izgrūšanu vai izlēkšanu no konvoja auto uz Salu tilta vēl turpinās un gala slēdziens šajā lietā būs pēc tam, kad Gulbis būs pilnīgi vesels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu