Dima Bilans Rīgā atgriežas ar koncertu «Fan Number One»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Populārākais un pieprasītākais Krievijas jaunais estrādes mākslinieks Dima Bilans atgriežas Rīgā — ar koncertu «Fan Number One» 2008. gada 16. februārī «Arēnā «Rīga»».

http://www.bilesuserviss.lv

Pašlaik Dima Bilans ar panākumiem aktīvi koncertē Krievijā un Austrumeiropas valstīs un ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem Krievijas mūziķiem. Pirmo koncertu Latvijā Dima Bilans sniedza 2007. gada 20. janvārī, «Arēnā «Rīga»», kas guva lielu fanu atsaucību, un pēc pasākuma organizatori secināja: tas bija vislabāk apmeklētais Krievijas estrādes mākslinieka koncerts «Arēnas «Rīga»» vēsturē!

Dima Bilans Rīgā atgriežas ar jaunu programmu, labi zināmām dziesmām, kā arī jauniem projektiem. Jauno albumu «Fan Number One», kā vārdā nosaukta arī Dimas turneja, producējis tāds pasaulē pazīstams producents un izpildītājs kā Timbaland, kura profesionālajā apgādībā ir Džastins Timberleiks un Nellija Futardo. Šo mākslinieku ierakstītie albumi Amerikā un Eiropā tiek strauji izpirkti, un lielais Dimas atbalstītāju pulks ir garantija tam, ka tāds liktenis sagaida arī viņa albumu.

Uz starptautiskās mūzikas skatuves Dima debitēja 2002. gadā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis», kur ieguva 4. vietu. 2003. gadā jaunais mūziķis izdeva savu pirmo albumu «Nochnoy Huligan», kurā bija iekļautas dažādas pasaulē zināmu dziesmu kaverversijas. 2004. gada 14. oktobrī notika Dimas otrā albuma prezentācija. Šā albuma veidošanā piedalījās ārzemju komponisti Šons Eskoferijs un Diāna Vorena, kas ir leģendārās balādes «Unbreak My Heart» autore. 2006. gadā Dima pārstāvēja Krievijas Federāciju 51. «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kur ar dziesmu «Never Let You Go» ieguva 2. vietu.

Šā gada oktobrī Dima saņēma Krievijas labāko dziedātāja titulu «MTV Russia Music Awards», kā arī ieguva balvu nominācijā «Labākā kompozīcija» par dziesmu «Neiespējamais ir iespējams» un titulu «Gada izpildītājs». Turklāt 8. novembrī Dima devās arī uz Minheni, lai atkal saņemtu balvu par Eiropas «Labākā izpildītāja» titulu «MTV Europe Music Awards». Tā jau bija trešā reize pēc kārtas, kad Dima saņem šo EMA apbalvojumu.

Dima Bilans (īstajā vārdā Viktors Bilans) dzimis 1981. gada 24. decembrī. Mācoties piektajā klasē, Dima sācis apmeklēt mūzikas skolu, kur apguvis akordeona spēli, kā arī dziedājis solo skolas bērnu korī. Pēc vidusskolas un mūzikas skolas beigšanas Bilans iestājies Maskavas Gņesinu vārdā nosauktā institūta vokāla klasē, kuru beidzot turpinājis mācības Maskavas teātra akadēmijā «GITIS», kur apguvis aktiermeistarību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu