Šogad no patversmes “Dzīvnieku draugs” paņemti 123 suņi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad no patversmes "Dzīvnieku draugs" Rīgā paņemti 123 suņi, informēja "Dzīvnieku drauga fonda" vadītāja Solvita Vība. 2.oktobrī tiek rīkots adoptēto suņu salidojums ar mērķi popularizēt ideju par iespējām palīdzēt patversmes dzīvniekiem.

Vība vērtēja, ka katru gadu no patversmes tiek adoptēts liels skaits suņu: 2008.gadā – 278 suņi, 2009.gadā – 305 suņi, 2010.gadā – 189 suņi, bet 2011.gadā līdz šim adoptēti 123 suņi.

Šis gads dzīvnieku aizstāvjiem bijis smags. Daudzi pamet dzīvniekus, aizceļojot no Latvijas, daudzi vairs nespēj uzturēt dzīvnieku.

"Patversmes ir pārpildītas, tādēļ atkarībā no tā, cik dzīvnieku tiek paņemti no patversmes, atbrīvojas vieta nākamajam, kuram tā ir ļoti nepieciešama," uzsvēra Vība.

Adoptēto suņu salidojums notiek jau sesto gadu, un tā laikā visi suņi tradicionāli tiks nominēti balvām "Patversmes veterāni", "Mazie, ņiprie", "Zelta jaunatne", "Nebēdņi", "Smagās astes", "Laimīgākais stāsts", "Mis un Misters".

Patversme durvis vērusi pirms 10 gadiem. Pa šiem gadiem vairāk nekā 8000 pamesto dzīvnieku ir atrastas jaunas mājas.

Šogad pasākuma organizēšanā iesaistījies arī patversmes draugs un atbalstītājs "Mārtiņa Freimaņa fonds". Ar fonda atbalstu patversmes pagalmā šogad sliesies skatuve, kur muzicēs Kārlis Būmeisters jeb Kaža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu