Noskaidroti «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālu ārzemju autoru dziesmu izpildītāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noskaidroti mūziķi, kuri «Eirovīzijas» nacionālās atlases dziesmu konkursa pusfinālos izpildīs ārvalstu autoru sarakstītās dziesmas, šodien žurnālistus informēja «Eirovīzijas» nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Dziesmu izpildītāji bija jāpiemeklē astoņām ārzemju autoru sarakstītām dziesmām, kuras iekļuvušas to 20 pusfinālu dziesmu sarakstā, kas cīnīsies par uzvaru ne tikai pusfinālā, bet arī par uzvaru finālā, lai pārstāvētu Latviju «Eirovīzijas» dziesmu konkursā.

Zviedru autoru Dannes Atlerūda un Tomasa Tērnholma dziesmu «All Come Together» izpildīs dziedātāj Elli U un Miks Dukurs ar grupu, Šella Jennstiga dziesmu «You Really Got Me Going» izpildīs Aisha un Jennstiga dziesmu «Fly to the Moon» izpildīs Jānis Moisejs. Zviedru komponista Mīkaela Ērlandsona dziesmu «Put Some Love in the World» izpildīs grupa «Iedomu spārni», bet Annas Šarlotes Gensleres dziesmu «If I Only Knew» izpildīs Sabīne Berezina, savukārt Jūhansa Liberja un Jūnasa Sahlena dziesmu «Wolves of the Sea» izpildīs grupa «Pirates of the Sea», kuras sastāvā ir Roberto Meloni, Aleksandra Kurusova un Jānis Vaišļa, kas apvienojušies speciāli «Eirovīzijas» projektam. Pusfinālā iekļuvušo Jērona Šteinhauera dziesmu «More Than 27» izpildīs pats Šteinhauers kopā ar dziedātāju Axlina, bet Knūta Oivinda Hāgena un Arves Furseta dziesmu «Memory Lane» izpildīs pats Hāgens ar skatuves vārdu Pīters Gārdens kopā ar Juri Vizbuli.

Jau ziņots, ka «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pusfinālā no vietējiem autoriem iekļuvis Ingars Viļums ar dziesmu «Observations», ko izpilda Iveta Baumane, Elizabete Zagorska ar dziesmu «Take Me Home», Romāns Faļkenšteins ar dziesmu «Lovely Dexter», ko izpildīs speciāli šim konkursam izveidota grupa «Funny Pictures», un dziesmu «Mr.Weatherman», ko izpildīs grupa «Camillas & Viče Almana». Pusfinālā iekļuvusi arī mūzikas autora Jāņa Strazda un tekstu autora Guntara Rača dziesma «Broken Lullaby», ko izpilda Andris Ērglis, Aivara un Agneses Rakovsku dziesma «Bye Bye», ko izpilda projekts «Triānas parks», Mārtiņa Freimaņa dziesma «I'm a Part Of You», ko izpilda «Deja vu», un dziesma «One Last Touch», ko izpilda Dace Planāre. Dziesmu konkursa pusfinālā iekļuvusi arī Miķeļa Ļaksas, kas zināms ar pseidonīmu Markus Riva, dziesma «Download Your Dreams», ko izpilda Lily, Ingara Gusāna komponētā dziesma «The One», ko izpilda «Borowa MC» sadarbībā ar Kips, Jāņa Zvirgzdiņa dziesma «Untill You Find a Friend», ko izpilda Kristīne Zaharova, un Valtera Sprūdža dziesma «Summertime», ko izpilda «Funky Drivers».

Lepeško informēja, ka no 21. līdz 23. janvārim klubā «Essential» notiks «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālā iekļuvušo dziesmu videoklipu filmēšana.

«Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfināli Latvijas Televīzijas 1. kanāla ēterā tiks pārraidīti 2. februārī plkst. 21.45 un 9. februārī plkst. 21.15, savukārt 16. februārī televīzijā tiks demonstrēts «Eirovīzijas» speciālizlaidums par «Eirovīzijas» nacionālās atlases finālā iekļuvušajiem desmit dalībniekiem. «Eirovīzijas» nacionālās atlases fināls notiks 1. martā Olimpiskajā hallē «Ventspils».

Lepeško informēja, ka par dažādām «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfināla dalībnieku aktivitātēm un jaunumiem būs iespēja uzzināt arī, klausoties «Radio SWH», apmeklējot portālu «draugiem.lv», kā arī izdevniecības «Rīgas Viļņi» preses izdevumos.

Šogad balsošana par «Eirovīzijas» dziesmām mazliet atšķirsies no tās, kāda tā bijusi daudzus gadus iepriekš.

«Lattelecom» tīkla direktors Valdis Vancovičs informēja, ka pārmaiņas saistītas ar to, ka neilgi pirms konkursa pirmā pusfināla — naktī no 31. janvāra uz 1. februāri — visos Latvijas fiksētajos telekomunikāciju tīklos notiks papildu samaksas pakalpojumu numuru un bezmaksas izsaukumu pakalpojumu numuru pāreja uz astoņu ciparu numerāciju. «Par astoņu ciparu numuriem tie kļūs, pēc trešā cipara šiem numuriem pievienojot 0. Piemēram, ja līdz šim par «Eirovīzijas» dziesmām varēja balsot pa tālruni, kas sākās ar 9051, tad no 1. februāra nobalsot varēs tikai pa tālruņa numuru 905 0 1, pēc tam pieliekot vajadzīgos ciparus,» skaidroja Vancovičs.

«Eirovīzijas» nacionālās atlases projekta vadītāja norādīja, ka informāciju par pārmaiņām balsošanā «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālos sniegs arī «Eirovīzijas» šova vadītāji Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts, kā arī televīzijas ekrānos tiks uzrādīts telefona numurs, pa kuru zvanot varēs nobalsot.

«Eirovīzijas» nacionālās atlases starptautiskā koordinatore Zita Kaminska informēja, ka «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kas maijā norisināsies Belgradā, piedalīsies dalībnieki no 43 valstīm.

Jau ziņots, ka Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) informējusi, ka šogad notiks būtiskas pārmaiņas «Eirovīzijas» dziesmu konkursa organizācijā. Ņemot vērā diskusijas pēc pagājušā gada konkursa, EBU nolēmusi veikt nopietnas pārmaiņas konkursa formātā, tas nozīmē, ka maijā visas dalībvalstis piedalīsies divos pusfinālos. Izņēmums būs lielais četrinieks — Lielbritānija, Vācija, Spānija, Francija — un Serbija kā iepriekšējā konkursa uzvarētāja, kas automātiski tiks iekļautas lielajā finālā, kas notiks 24. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu