Turpinās sarunas par «Lattelecom» privatizāciju, piesaistot «The Blackstone Group»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmdien tikšanās laikā starp Ministru prezidentu Ivaru Godmani un SIA «Lattelecom» izpilddirektoru Nilu Melngaili panākta vienošanās turpināt sarunas par «Lattelecom» kapitāla daļu pārdošanu, piesaistot ASV privātā kapitāla fondu «The Blackstone Group», portālu «Apollo» informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Ar «Lattelecom» akcionāru «TeliaSonera» tiks apspriesta tai piederošo 49% SIA «Lattelecom» kapitāla daļu pārdošana «The Blackstone Group», Latvijas valstij atsakoties no pirmpirkuma tiesībām uz tām.

Tāpat panākta konceptuāla vienošanās, ka valstij piederošās 51% «Lattelecom» kapitāla daļas paliek valsts īpašumā, kuras tiks pārdotas izsolē par maksimāli augstāko iespējamo cenu, veicot izsoles pretendentu atlasi un nosakot, ka izsolē varēs piedalīties uzņēmumi ar starptautiski atzītu reputāciju, kuriem ir pieredze Eiropas ekonomiskajā zonā darbojošās telekomunikāciju kompānijās.

«Lattelecom» privatizācijas darba grupai uzdots izstrādāt attiecīgus «Lattelecom» privatizācijas nosacījumus un grafiku un iesniegt izskatīšanai valdībā.

Ceturtdien Ministru prezidents «Lattelecom» privatizācijas procesu pārrunās ar «Lattelecom» akcionāra «TeliaSonera» pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu