Kaļužnijs: Latvija nav norādījusi diplomāta izraidīšanas iemeslus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvija nav paskaidrojusi diplomāta izraidīšanas iemeslus, tāpēc šāda rīcība nav saprotama, ceturtdien Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» teica Krievijas vēstnieks Viktors Kaļužnijs.

«Iemesli netika uzrādīti, un šāda noslēpumainība izraisa daudz jautājumu,» stāstīja Kaļužnijs. Kad Krievija par diplomāta izraidīšanu prasīja paskaidrojumus, saņemta atbilde: «Bez komentāriem.» Tāpēc vēstnieks uzskata, ka nebija pamata pieņemt šādu lēmumu. «Vienmēr, kad nav ko sacīt, mēdz teikt, ka komentāru nebūs.»

Kaļužnijs norādīja, ka Krievija vēlas saglabāt abu valstu attiecību pozitīvo dinamiku. «Vajag saglabāt pragmatisku cieņas pozīciju,» teica vēstnieks. «Kādam šodien ir nepieciešams, lai šī dinamika sāktu bremzēties.» Viņš stāstīja, ka patlaban situācija ir saspringta un neobjektīva, jo par vainīgo tiek norādīta tikai viena puse — Krievija. Kaļužnijs nezina, kurš diplomāta izraidīšanu ir izprovocējis. «Kas aiz tā stāv, tas jānoskaidro Latvijai,» teica vēstnieks.

Kamēr viņš bija vēstnieks, ir sasniegti daudzi rezultāti, teica Kaļužnijs. Viņš norādīja, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs savas vizītes laikā atklāti pateicis, ka Latvija ir Krievijas stratēģiskā partnere. Tāpēc opozīcijas bažas ir nelaikā un aplamas, teica vēstnieks. «Kā var izteikt bažas, ja Krievija paziņo, ka Latvija ir tās stratēģiskā partnere? Vai varat atcerēties to pirms 15 gadiem?»

Kaļužnijs norādīja, ka Latvijai un Krievijai ir arī vēsturiskas problēmas, bet tās pašlaik nevajadzētu aktualizēt. Šie jautājumi būtu jāizskata, bet tam nevajadzētu bremzēt abu valstu attiecības.   


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu