Krievija izraida Latvijas diplomātu [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Krievijas Ārlietu ministrija informējusi Latvijas vēstnieku Krievijā Andri Teikmani par Latvijas vēstniecības diplomāta pasludināšanu par persona non grata, portālu «Apollo» informēja Latvijas Ārlietu ministrijā.

Diplomātam Krievija jāatstāj divu dienu laikā. Diplomāta vārdu Latvijas Ārlietu ministrija nosauks pēc tam, kad diplomāts būs pametis Krieviju.

Ārlietu ministrija izsaka nožēlu, ka Krievijas puse tieši šādā veidā izvēlējusies reaģēt uz Latvijas 21. janvārī pieņemto lēmumu izraidīt Krievijas Federācijas diplomātu. Tāpat Latvijas Ārlietu ministrija kategoriski noraida Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas pārmetumus Latvijas pusei, ka diplomāts veicis darbības, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu, un diplomāta atrašanās Krievijā rada apdraudējumu valsts drošībai.

Ministrija uzsver, ka Latvijas diplomāti Krievijā uzturas saskaņā ar 1961. gada Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem un pilnībā ievēro šīs konvencijas nosacījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu