Iespējams, izraidīts vēstniecības otrais sekretārs Vucēns; Teikmanis to noliedz

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Atbildot uz Latvijas lēmumu izraidīt Krievijas diplomātu Aleksandru Rogožinu, Krievija izraidījusi Latvijas vēstniecības Maskavā otro sekretāru Edvīnu Vucēnu.

Par to sestdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo laikraksts «Vesti Segodna».

Savukārt Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis šo informāciju sauc par nepatiesu un norāda, ka minētais diplomāts Krieviju pametis jau kādu laiku iepriekš.

Viņš arī nekomentēja, vai izraidītais Latvijas diplomāts jau atstājis Krieviju, uzsverot, ka, rūpējoties par šī cilvēka mierīgu atgriešanos dzimtenē un personas datu aizsardzību, līdz nākamajai nedēļai viņa vārds netiks nosaukts.

Latvijas diplomātam Krievija jāpamet divu dienu laikā. Tāds pat termiņš Latvijas pamešanai tika dots Rogožinam.

Kā raksta «Vesti Segodna», līdz ar to var uzskatīt, ka diplomātiskais incidents starp abām valstīm ir beidzies.

Kā ziņots, Krievija izraidījusi Latvijas diplomātu, kuram divu dienu laikā jāpamet Krievija, vakar paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis piektdien izsaukts uz pārrunām Krievijas Ārlietu ministrijā, kur viņš informēts par viena Latvijas vēstniecības darbinieku pasludināšanu par persona non grata.

Teikmanis informēts, ka izraidītā diplomāta «darbības nav savienojamas ar diplomātisko statusu un tās kaitē Krievijas drošības interesēm», teikts vēstniecības paziņojumā.

Latvija izsaka nožēlu par Krievijas lēmumu izraidīt Latvijas diplomātu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses centra nodaļā.

Ārlietu ministrija izsaka nožēlu, ka Krievijas puse tieši šādā veidā ir izvēlējusies reaģēt uz Latvijas 21. janvārī pieņemto lēmumu izraidīt Krievijas diplomātu. Tāpat Latvijas Ārlietu ministrija kategoriski noraida Krievijas Ārlietu ministrijas pārmetumus Latvijas pusei, ka diplomāts veicis darbības, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu un diplomāta atrašanās Krievijā rada apdraudējumu valsts drošībai.

Ministrija uzsver, ka Latvijas diplomāti Krievijā uzturas saskaņā ar 1961. gada Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem un pilnībā ievēro minētās konvencijas nosacījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu