«Borowa MC» «Eirovīzijā» dziedās latgaliešu valodā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: S.Medvedevs

Šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē piedalās arī Latgales «triecienvienība» — grupa «Borowa MC», kas dziesmas «The One» izpildīšanai pieaicinājusi grupas «Bez PVN» pārstāvi Kipu jeb Kristapu Rasimu.

Grupas dziesma «The One» ir vienīgā dziesma pusfinālā, kas netiek izpildīta tikai angliski un ir vienīgā dziesma visas «Eirovīzijas» vēsturē, kurā izskanēs arī latgaliešu valoda.
«Pēc rezultātu paziņošanas tika rakstīts, ka šogad nacionālajā atlasē piedalās dziesmas tikai angliski, bet te mēs gribētu iebilst! Mēs ļoti gribam, lai latgaliešu valoda šai gadā izskan ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas mērogā. Mēs būtu patiešām lepni, ja visai Eiropai varētu pastāstīt, ka ir tāds bezgala jauks un skaists novads Latgale un ka te runā savā — latgaliešu —  valodā, kas ir skaista un skanīga,» spriež grupas līderis Aigars Runčis.

Dziesma stāsta par mīlestību. «Par ko gan citu var dziedāt?» priecīgs jautā grupas ģitārists Ingars Gusāns. «Tuvojas pavasaris, un ir miljoniem domu, lai mīlestības vārdā visu darītu labāk!»

Interesanti, ka grupas pavadošajā sastāvā spēlējošais bundzinieks Raitis Aukšmuksts, kas mūziķu aprindās plašāk pazīstams ar iesauku Pokemons, ir bijis arī pasaulslavenā dziedātāja Enrikes Iglesiasa pavadošā sastāva mūziķis dziedātāja uzstāšanās laikā Jūrmalā festivālā «Jaunais vilnis 2006». Grupa ar Pokemonu sadarbojas jau pusgadu, un, kā atzīst pats bundzinieks, viņam patīk sadarboties ar «Borowa MC». Pokemons būs neiztrūkstošs pavadošā sastāva mūziķis arī «Eirovīzijas» laikā un, iespējams, palīdzēs Latgales triecienvienībai ne vien Latvijas, bet visas Eiropas muzikālo iekarojumu ceļā.

Izlozes kārtībā «Borowa MC» startēs pirmajā «Eirodziesmas 2008» pusfinālā, kas būs vērojams LTV1 ēterā jau šo sestdien, 2. februārī, plkst. 21.45.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu