Godmanis: SAB nevajadzēja sniegt nekādas intervijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Satversmes aizsardzības birojam (SAB) nevajadzēja sniegt plašas intervijas par pretizlūkošanu un biroja darbu, uzskata Ministru prezidents Ivars Godmanis, norādot uz kāda [s:17935], kas tika publicēta sestdien laikrakstā «Latvijas Avīze».

«SAB tā nevajadzēja rīkoties,» intervijā Latvijas Radio teica Godmanis un norādīja, ka viņam par šo jautājumu bijusi saruna ar biroja vadītāju Jāni Kažociņu. Premjers arī piebilda, ka Latvijai vēl nav ļoti liela pieredze jautājumos, kas saistīti ar spiegošanu, tāpēc vienmēr nav skaidrs, kā šādos gadījumos jārīkojas.

Savukārt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» Godmanis teica, ka SAB nav būtiski informēt sabiedrību. «Būtiski ir tas, ka kontraizlūkošanas dienesti strādā un informē nepieciešamās valsts iestādes,» teica Godmanis.

Godmanis Latvijas Radio arī stāstīja, ka viņam zināmi divu Latvijas amatpersonu uzvārdi, kuras iesaistītas spiegošanas skandālā. SAB pieņēmis lēmumu par tiem, kuru uzvārdus izpauž, un informācija tālāk nosūtīta Drošības policijai, kas arī veiks izmeklēšanu. Tāpat Ministru prezidents teica, ka viņš nezina visu spiegošanas skandālā iesaistīto personu vārdus. 

Kā ziņots, saistībā ar spiegošanu, iespējams, tiks pieņemti lēmumi par atsevišķām Latvijas valsts amatpersonām, intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» norāda kāds SAB vadošs pretizlūkošanas darbinieks.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu