Igaunijas nacionālajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar komiķu izpildītā dziesma «Leto svet»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar televīzijas skatītāju vērtējumu šogad uz Belgradu pārstāvēt Igauniju Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā dosies komiskā televīzijas un radio raidījuma «Kreisiraadio» varoņi ar dziesmu «Leto svet», vēsta ETV24.

Kopā sestdien fināla balsojumā piedalījās 96 471 televīzijas skatītājs, bet «Kreisiraadio» ieguva 52 518 balsis.

«Leto svet» autori ir Prīts Pajusārs un Glens Pilvre. Dziesmas veidošanā savu ieguldījumu devuši arī tās izpildītāji, komiskā Igaunijas televīzijas un radio raidījuma «Kreisiraadio» varoņi Pēteris Oja, Hanness Verno un Tarmo Leinatams.

Šie vīri Igaunijā nav pazīstami tikai, pateicoties dalībai raidījumā «Kreisiraadio». Oja ir labi zināms igauņu aktieris, Verno ir pazīstama Igaunijas televīzijas seja, viņš arī vada televīzijas spēli «Vai gribi būt miljonārs?», savukārt Leinatamms ir Igaunijas parlamenta deputāts.

Dziesmas «Leto svet» autors Prīts Pajusārs uzskata, ka Eirovīziju nedrīkst uztvert pārāk nopietni. «Mani jau vairākus gadus ir mocījis tas, ka Eirovīzija ir kļuvusi šausmīgi nopietna. Jau trīs gadus esmu teicis, ka mums vajadzētu pastrādāt kādu cūcību, » Pajusārs svētdien sacīja intervijā Igaunijas radio. «Tas mums izdevās pateicoties tam, ka «Kreisiraadio» vīri tik ātri piekrita piedalīties,» viņš bilda.

Pajusārs nedomā, ka dziesmā kaut ko vajadzētu mainīt. «Prakse ir pierādījusi, ka neviens vairs nav spējīgs paredzēt, kurš nokļūs līdz Eirovīzijas finālam, kurš uzvarēs, bet kuram neveiksies, » viņš sacīja.

Igaunija Belgradā uzstāsies pirmajā pusfinālā, kas notiks 20.maijā. Kopā ar Igauniju par iekļūšanu finālā cīnīsies Somija, Slovēnija, Norvēģija, Beļģija, Andora, Armēnija, Azerbaidžāna, Melnkalne, Grieķija, Īrija, Izraēla, Polija, Bosnija un Hercegovina, Holande, Rumānija, Moldova, Sanmarīno un Krievija. Uzstāšanās kārtība noskaidrosies 17. un 18.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu