Melngailis: telekomunikāciju tirgus cena ir augstāka par «TeliaSonera» piedāvāto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ir skaidrs, ka «TeliaSonera» vēlas nopirkt pēc iespējas lielāku daļu no Latvijas telekomunikāciju tirgus. Tomēr cena par šo tirgu varētu būt augstāka, nekā pašlaik tiek piedāvāts, laikrakstam «Dienas Bizness» pauž telekomunikāciju operatora «Lattelecom» izpilddirektors Nils Melngailis.

Melngailis norāda, ka kopā ar «Blackstone Group» piedāvā valdībai realizēt tās izvirzītos mērķus. «Pirmām kārtām runa ir par lielākas konkurences nodrošināšanu telekomunikāciju tirgū, atpērkot no «TeliaSonera» tai piederošās 49% «Lattcelecom» daļas, kā arī kopā ar valdību darot visu, lai attīstītu uzņēmumu, palielinātu tā vērtību,» «Dienas Biznesam» saka Melngailis.

Viņš uzskata, ka šādā gadījumā varētu rīkot visa «Lattelecom» izsoli brīdī, kad varētu iegūt maksimāli lielāko labumu no tā pārdošanas. Uzņēmuma izpilddirektors norāda, ka pašlaik kapitāltirgus situācija nav īpaši labvēlīga un izsoles rīkošana patlaban nav labākais risinājums. Tāpat arī svarīgi vienoties, lai uzņēmums tiktu profesionāli pārvaldīts un spētu strādāt tieši tāpat kā privātā sektora uzņēmumi.

Kā ziņots, «TeliaSonera» izteikusi valdībai piedāvājumu par visu «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) un «Lattelecom» akciju iegādi. «TeliaSonera Mobility» prezidents Kenets Karlbergs paziņojis, ka uzņēmums par 51% «Lattelecom» un 28% LMT daļu būtu gatavs maksāt 500 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu