«Daily Mail»: Maskava uzskata, ka spiegu skandālu Latvijā organizējis Lielbritānijas specdienests

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Maskava spiegu skandāla organizēšanā Latvijā vaino Lielbritānijas specdienestu MI-6. Krievijas puse norāda, ka patiesībā spiegu skandāls ir turpinājums konfrontācijai ar Lielbritāniju, raksta laikraksts «Daily Mail».

Šādu secinājumu Krievijā motivē ar faktu, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš savulaik bijis britu armijas ģenerālis.

Laikraksts arī  raksta, ka laikā pirms Kažociņš stājies SAB vadītāja amatā, Latvijā sācies politisks skandāls. Viņam nācies atteikties no Lielbritānijas pilsonības un kļūt par Latvijas pilsoni.

Tomēr Krievija uzskata, ka Kažociņš joprojām strādā britu valdības labā. Laikraksts «Maskavas ziņas» ziņo, ka SAB «kontrolē ASV un Lielbritānijas specdienesti.» Savukārt laikraksts «Nedēļas argumenti» pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Lielbritānija izmanto satelītus spiegošanai Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu