«Rembo 4» izceļas ar milzīgo līķu skaitu...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

61 gadu vecā Silvestra Stalones jaunākā filma «Rembo 4» līķu skaita ziņā pārspējusi visas iepriekšējās daļas par cīņu nogurdināto kareivi. Ja var ticēt pedantiskajam «The Los Angeles Times» žurnālista Džona Millera uzskaitījumam, filmā, kuras darbība risinās Birmā, no dzīves šķiras vesels lērums cilvēku — kopumā 236 personāži, turklāt neviens no viņiem nemirst dabīgā nāvē.

Varoņi mirst no bumbu sprādzieniem, no sitieniem, naža dūrieniem, žņaugšanas, no mīnām, lodēm, granātām un ugunsliesmās. Salīdzinājumā ar iepriekšējo daļu, kas uz ekrāniem parādījās 1988. gadā, nogalināto skaits pieaudzis veselas divas reizes. Iepriekšējā sērijā gāja bojā 132 cilvēki. 1985. gada «Rembo II» bija 69 nāves, kas ir trīsreiz mazāk nekā jaunākajā sērijā. Savukārt pirmajā daļā gāja bojā tikai viens personāžs.

Lai gan kopš pirmā Džona Rembo atveidojuma pagājuši 20 gadi, Stalone filmā visus trikus, izņemot vienu, izpildījis bez dublieru palīdzības. Pēc ceturtās filmas daļas par Vjetnamas kara veterānu Rembo veiksmes viļņa Stalone parakstījis līgumu par piektās sērijas uzņemšanu, kur viņš atkal gatavojas gan atveidot galveno lomu, gan sēdēt režisora krēslā.

Bez tam kļuvis zināms, ka «Rembo 4» aizliegts Mjanmā, kur norisinās filmas darbība. Aizlieguma iemesls — filma ir provokatīva pret valsts politisko režīmu. Pēc Stalones teiktā, pirātisko filmas disku izplatīšana un filmas izrādīšana kinoteātros ir aizliegta. Arestētas arī filmā redzamo vietējo aktieru ģimenes.

Daudzi vietējie iedzīvotāji stāstot, ka viņi vienalga pērkot pirātiskās kopijas. Rembo šajā valstī jau kļuvis par cīņas ar režīmu simbolu. «Dzīvot bez mērķa vai mirt mērķa vārdā — tā ir tava izvēle» — šo citātu no filmas Mjanmas studenti izmanto savās demonstrācijās un cer, ka amerikāņu armija iejauksies konfliktā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu