Saistībā ar «Spiegu lietu» VP amatpersonai anulē atļauju darbam ar valsts noslēpumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saistībā ar Drošības policijas (DP) izmeklēšanu «spiegu lietā» kādai Valsts policijas amatpersonai anulēta speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu un liegts ieņemt amatus, kas saistīti ar valsts noslēpuma izmantošanu.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa, izmeklēšanā secināts, ka SAB sniegtā informācija liek apšaubīt amatpersonas spējas saglabāt valsts noslēpumu un tas rada apdraudējumu valsts noslēpumam. DP veikusi personas ārkārtas pārbaudi atbilstībai darbam ar valsts noslēpuma objektiem.

Veiktās ārkārtas pārbaudes rezultātā atklāti ar likuma «Par valsts noslēpumu» 9. panta 3. daļā norādītie apstākļi, proti, konstatēti fakti, kas dod pamatu apšaubīt tās uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Saskaņā ar šo likumu DP pieņēma lēmumu anulēt amatpersonai izsniegto speciālo atļauju. Turpmāk šai personai ir liegta iespēja saņemt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu un ieņemt amatus, kas saistīti ar valsts noslēpuma izmantošanu.

Saskaņā ar likumu «Par valsts noslēpumu» prasībām šī amatpersona ir atbrīvojama no ieņemamā amata vai izbeidzamas dienesta attiecības ar to.

Par pieņemto lēmumu informēts Valsts policijas priekšnieks, Satversmes aizsardzības biroja direktors, Saeimas Nacionālā drošības komisija un iekšlietu ministrs.

Atbilstoši likuma par valsts drošības iestādēm un Operatīvās darbības likuma prasībām SAB sniegtā informācija izmantojama tikai operatīvo uzdevumu izpildei, šajā gadījumā valsts noslēpuma aizsardzības nodrošināšanai.

Detalizētāku informāciju par pielaides anulēšanas apstākļiem Drošības policija nesniedz, jo tā satur klasificētu informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu