Elektroenerģijas tarifu pieaugums inflāciju palielinās par nepilnu procentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektroenerģijas tarifu pieaugums inflāciju palielinās par nepilnu procentu, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) aprēķini.

Kā aģentūrai LETA norādīja ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), Ekonomikas ministrijas (EM) šī gada inflācijas prognozes jau ietver elektroenerģijas cenu kāpumu, līdz ar to nevar runāt par negaidītu vai neprognozētu inflācijas pieaugumu.

Kā ziņots, EM prognozē, ka 2008.gada vidējais cenu līmenis par 12%-13% pārsniegs iepriekšējā gada rādītāju, liecina izskatīšanai valdībā iesniegtais ziņojums. Savukārt 12 mēnešu inflācija varētu sasniegt 10%.

Runājot par elektrības cenu kāpuma ietekmi uz uzņēmējdarbību, jāņem vērā, ka elektrības cenas ir ārējs faktors, kas ir neizbēgams un ar to jārēķinās ikvienam uzņēmējam, tādēļ pareizākais ir savlaicīgi prognozēt šādu izmaksu pieaugumu. «Manuprāt, šogad tas ir veiksmīgi izdevies,» uzsvēra Gerhards.

Elektroenerģijas cenu pieaugums vērojams visā pasaulē, tādēļ tas vienlīdz ietekmē gan Latvijas, gan citu valstu uzņēmējus.

Lai veicinātu uzņēmumu konkurētspēju, EM piedāvā dažādas atbalsta programmas, ieguldījumu un garantiju fondus uzņēmējiem, lai, neskatoties uz ikdienas tēriņiem, būtu līdzekļi biznesa attīstībai, piemēram, jaunas produkcijas izstrādei vai eksporta uzsākšanai.

Kā ziņots, SPRK padome šā gada 20.februārī apstiprināja AS «Latvenergo» jaunos elektroenerģijas tarifus, kas paredz elektrības cenu pieaugumu par vidēji 37,6%. Jaunie elektroenerģijas tarifi stāsies spēkā 1.aprīlī.

Elektroenerģijas tarifi iedzīvotājiem palielināsies no esošā 5,1 santīma par kilovatstundu līdz 7,1 santīmam par kilovatstundu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, jeb par 39,2%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu