Kota ievēlēšana var būt atkarīga no VK

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī šā brīža aplēses liecina, ka Edgaram Kotam būtu pietiekams atbalsts Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP) ievēlēšanai par Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru, viņa izredzes ieņemt šo amatu vēl var ietekmēt Valsts kontroles (VK) ziņojuma par situāciju LTV interpretācija. Proti, pirmdien pirms balsojuma paredzēta NRTP vadītāja Ābrama Kleckina rosināta tikšanās ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, un, ja Valsts kontroles revīzijā konstatētās nepilnības LTV tiks skaidrotas kā gana nopietnas un atbildība par tiem jāuzņemas arī E. Kotam, jo viņš līdz šim ir bijis LTV ģenerāldirektora vietnieks, svaru kausi balsojumā varot arī mainīties. Tiesa, šāda iespēja tiek pieļauta kā diezgan niecīga. Ā. Kleckins «Neatkarīgajai» tomēr iepriekš pieļāva arī jauna konkursa iespējamību.

Valsts kontroliere I. Sudraba jau norādījusi, ka VK uzdevums nekādā ziņā nav norādīt uz amatpersonu atbildību par kādā iestādē konstatētiem pārkāpumiem, ziņo BNS. Tiesa, viņas vadītās iestādes ziņojums par situāciju LTV jau pirms tā publiskošanas atsevišķos medijos tika izmantots kā pamatojums, kāpēc E. Kots, viens no neoficiālajās sarunās minētajiem reālākajiem kandidātiem, nevarētu ieņemt šo amatu.

NRTP gan neatklāj, kuri ir tie padomes locekļi, kas pauduši gatavību balsot par E. Kotu. Neoficiāli zināms, ka viņu vidū varētu būt Andris Jakubāns, Dace Buceniece, Sergejs Kārītis un Andris Mellakauls. Padomes locekle Ingrīda Brigita Stroda «Neatkarīgajai» atzina, ka viņa savu galīgo lēmumu pieņemšot atkarībā no VK secinājumiem. Skaidrs gan pagaidām esot viens: «Tas trijnieks, kas nāca trešdien, ir galvastiesu pārāks par tiem, kas nāca pirmdien,» atzina I. B. Stroda. Jāatgādina, ka trešdien pārrunas ar NRTP notika jau minētajam E. Kotam, JL politiķim, agrākajam LTV ģenerāldirektoram Olafam Pulkam un «Interinfo Holding SCA» biznesa attīstības vadītājam Armandam Jurjevam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu