Latviju «Eirovīzijā» pārstāvēs «pirāti»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: K.Ūdris, «Slavenibas.lv»

Sestdienas vakarā LTV1 tiešraidē no Ventspils Olimpiskā centra tika noskaidrots, ka Latviju šī gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Belgradā pārstāvēs apvienība «Pirates of the Sea» ar dziesmu «Wolves of the Sea», kas skatītāju balsojumā saņēma 29228 balsis.

Dejotāja Aleksandra Kurusova, dziedātājs Roberto Meloni un Jānis Vaišļa kopā veido «Pirates Of The Sea» -  apvienību, kam nepatīk sevi saukt par grupu. Dziesmas «Wolves of the Sea» autori ir no Zviedrijas. Teksta autors ir Johan Sahlen, kuram līdz šim nav bijusi «Eirovīzijas» «pieredze», savukārt mūzikas autors Torbjorn Wassenius ir sarakstījis vairākas «Eirovīzijas» dziesmas. Arī pagājušā gada Latvijas pārstāvji «Eirovīzijā» - «Bonaparti.lv» dziedāja tieši Torbjorna sarakstīto dziesmu «Questa Notte».

«Jūras pirāti» dziesmu konkursa superfinālā pārspēja Aishu un Andri Ērgli, kas attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā. Aisha saņēma 22721 skatītāju balsis, savukārt Andris - 21589 balsis.

Konkursa «Eirodziesma 2008» finālā cīnījās arī grupa «Deja vu» ar dziesmu «I'm a Part Of You», dziedātāja Kristīna Zaharova un Julian ar dziesmu «Untill You Find A Friend», Sabīne Berezina ar dziesmu «If I Only Knew», Pīters Gārdens un Juris Vizbulis ar dziesmu «Memory Lane». Iekļūt konkursa superfinālā neizdevās arī grupai «Funky Drivers» ar dziesmu «Summertime», grupai «Triānas parks» ar dziesmu «Bye Bye», kā arī Elizabetei Zagorskai ar dziesmu «Take Me Home».

«Eirovīzijas» nacionālās atlases fināla koncertā uzstājās arī vairāki viesmākslinieki - gan vietējie mūziķi, gan citu valstu šī gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursa uzvarētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu