Lielbritāniju «Eirovīzijas» dziesmu konkursā pārstāvēs bijušais atkritumu savācējs

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Lielbritānijas pārstāvi «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, kas maijā notiks Belgradā, sestdien tika izraudzīts kāds bijušais atkritumu savācējs.

Endijs Eibrahams, kas kļuva pazīstams, kad viņš 2005. gadā sasniedza britu televīzijas talantu šova «X Factor» finālu, uzvarēja pārējos piecus finālistus publikas balsojumā ar savu dziesmu «Pat ja» («Even if») konkursā, ko translēja BBC.

Kad tika paziņota viņa uzvara, 43 gadus vecais Eibrahams, kas iepriekš tika teicis, ka uzvara būtu «sapņa piepildījums», — izskatījās šokēts un izsaucās: «Ak Dievs!»

Viņš cer uzlabot Lielbritānijas nesenās neveiksmes konkursā — pagājušajā gadā grupa «Scooch» 24 konkursa dalībnieku skaitā ierindojās 22. vietā.

Aptuveni 120 miljoni televīzijas skatītāju visā Eiropā vēroja, kā pagājušā gada uzvarētāja, 23 gadus vecā Marija Serifoviča no Serbijas, saņem uzvarētājas laurus ar dziesmu «Lūgšana».

Kopš 1956. gada, kad sākās «Eirovīzijas» konkursi, vislabāk veicies Īrijai, kas tajos uzvarējusi septiņas reizes. Francija, Luksemburga un Lielbritānija uzvarējušas piecas reizes katra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu