RD attīstības departamenta administrāciju vadīs Ieva Pļaveniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrāciju vadīs departamenta direktora palīdze Ieva Pļaveniece.

Pļaveniece ieņems amatu, kurā nesen atradās aizdomās par starpniecību kukuļošanā apcietinātais bijušais administrācijas vadītājs Raimonds Janita.

Administrācijas vadītāju Janitu no amata atbrīvoja 18.februārī, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēstuli par Janitas apcietināšanu un saņemto Janitas atlūgumu.

Kā ziņots, Janita tiek turēts aizdomās par 65 000 eiro (45 700 latu) kukuļa ņemšanu no kāda uzņēmēja saistībā ar būvprojektu Rīgā, Dzirciema ielā. Runa ir par laika periodu no pērnā gada pavasara līdz šim laikam, iepriekš pastāstīja Janitas advokāts Egons Rusanovs.

Pēc aizstāvja iepriekš teiktā, Janita savu vainu atzīst daļēji. Viņš nenoliedz, ka ir saņēmis minēto naudas summu no kāda uzņēmēja, bet noliedz, ka būtu plānojis to nodot tālāk. Advokāts pastāstīja, ka uzņēmējs, kurš nodevis naudu Janitam, patlaban nav aizturēts.

Arī bijušais Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams tiek turēts aizdomās par starpniecību 65 000 eiro kukuļa došanā. Štrama advokāts Guntars Antoms iepriekš teica, ka pirmais ticis aizturēts Janita un, pamatojoties uz viņa sniegtajām liecībām, vēlāk aizturēts arī Štrams. Antoms uzsvēra, ka Štrams savu vainu neatzīst.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Janita 14.februārī aizturēts iznākam no kādas kafejnīcas un pie viņa atrasta liela skaidras naudas summa. Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka likumsargi pirms aizturēšanas operācijas jau kādu laiku noklausījušies aizdomās turamo telefonsarunas.

Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana un KNAB plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs nesniedz.

Jau ziņots, ka laikā, kad Štrams strādāja pašvaldībā, vairākkārt tika izteiktas aizdomas par viņa saistību ar dažādiem nekustamā īpašuma projektiem un darbību atsevišķu personu interesēs, taču pierādījumi tam nekad netika sniegti. Departamenta direktora amatu Štrams 2007.gada 1.maijā atstāja pēc paša vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu