Šlesers rosina valstij iegūt 100% «Lattelecom» akciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Latvijas valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) varētu mainīt 23% sev piederošo akciju «Latvijas Mobilajā telefonā» pret «TeliaSonera» (TS) piederošajiem 49% «Lattelecom» kapitāldaļu, ceturtdien preses konferencē paziņoja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Viņš arī teica, ka «TeliaSonera» šādam darījuma modelim piekrīt.

Šāda darījuma rezultātā valsts iegūtu 100% «Lattelecom», bet «TeliaSonera» — 100% LMT.

Pēc Šlesera teiktā, LVRTC ir pietiekami brīvo līdzekļu un centrs ir gatavs veikts nepieciešamās piemaksas, lai šāds darījums varētu notikt.

Ministrs norādīja: ja no TS puses šāds piedāvājums tiks izteikts oficiāli, viņš šādu darījuma modeli virzīs skatīšanai valdībā. Pēc viņa domām, valstij vismaz turpmākos dažus gadus nevajadzētu atteikties no «Lattelecom» kontrolpaketes, jo ir svarīgi, lai «uzņēmuma bāze paliek Latvijā».

«Uz «Lattelecom» bāzes jāizveido Latvijas «Nokia»,» teica satiksmes ministrs, piebilstot, ka, īstenojot šo darījumu, patērētāji varētu iegūt valsts uzņēmumu, ar kuru lepoties. Viņaprāt, valstij turpmākajos gados nevajadzētu pilnībā atteikties no «Lattelecom».

Jautāts par iespējamo 49% «Lattelecom» kapitāldaļu pārdošanu «Blackstone», Šlesers teica, ka šādu iespēju nenoliedz, bet to vēl vajag nopietni izvērtēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu