Dzīves cikli laimei un apmierinātībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Austrumu filozofi dzīvi iedala ciklos, kuros cilvēkam ir jāiekļaujas, lai viņš būtu laimīgs un apmierināts.

Pirmie septiņi gadi paiet mātes aizsargājošā spēka paspārnē.

No 7 līdz14 gadiem briest personība un bērns ir ciešā saistībā ar tēvu.

No 14 līdz 18 gadu vecumam ir vētru un dziņu laiks, kad jaunietis pārbauda vecāku uzskatu un pozīciju pareizību.

18 gadi ir svarīgs laiks, lai dvēsele ienāktu šajā dzīvē, jo līdz šim tā ir barojusies ar pagātnes pieredzi. Var mainīties pat ķermeņa enerģētika un aura.

No 18 līdz 21 gada vecumam cilvēks sāk pielāgoties pasaulei. Šajā laikā formējas intelekts.

21 gada vecumā cilvēks jau ir pilngadīgs un viņam jāspēj parādīt sava saprāta spēku.

24—25 gadu vecumā aiz muguras jau ir dažas krīzes, kad ideāli nav sakrituši ar dzīves pieredzi. Jāmācās atmest negatīvo un jārada jauni mērķi, lai sāktos pozīciju nostiprināšanās, un gluži kā kokam jāizveido bieza miza.

26—28 gadu vecums nosaka tālāko attīstību, jo cilvēks gatavojas dvēseles dzimšanai. Tā var piedzimt, bet var arī nepiedzimt un palikt snaudošā stāvoklī. Šajā laikā cilvēkam ir jāizjūt:

• neatkarība,
• spēja spriest neatkarīgi no pūļa,
• iekšējā spēka pārpilnība,
• drosme dzīvot un nāves baiļu neesamība.

No 28 līdz 35 gadiem cilvēks veido savu ģimenes ligzdiņu un laiž pasaulē bērnus. Jāsakārto attiecības ar vecākiem, lai tās netraucētu veidot pašiem savu dzīvi.

Ja dvēseles dzimšana ir sekmīgi notikusi, tad 35 gadu vecumā stabilizējas ego, cilvēks sāk sevi izjust kā cilvēces daļu.

36—37 gadu vecumā realizējas dvēseles programma. Kļūst redzams individuālais liktens pieskāriens.

37—43 gadi. Laiks, kad jāpārskata nodzīvotais posms. Ja cilvēks nav atradis savu vietu un iespēju sevi realizēt, sākas iepriekšējo sakaru sagrāve un arī šķiršanās. Mainās attieksme pret sabiedrību.

43—49 gadu vecumā cilvēks sāk izjust dzīves pilnību, veido jaunas attiecības, meklē atbildes uz jautājumiem: «Kādēļ esmu šajā pasaulē? Kas man jāpaveic?»

49—56 gadu vecumā sākas dvēseliskās revolūcijas laiks un cilvēks iegūst Gudrību, kad parādās interese par dzīvi ārpus fiziskā ķermeņa. Seksualitātes izrādīšana un ķeršanās pie uzbudinošiem līdzekļiem norāda uz to, ka cilvēks nav spējis veiksmīgi tikt galā ar iepriekšējiem posmiem. Arī dzīvošana uz bērnu un mazbērnu enerģijas rēķina liecina par negatīvās karmas uzkrāšanu un apstāšanos savā attīstībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu