Viss — par krūtīm!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Tās zīmē mākslinieki, apraksta dzejnieki un aprunā sāncenses... Viena no visvairāk apjūsmotajām un arī peltajām sievietes ķermeņa daļām — krūtis. To skaistums lielā mērā atkarīgs no mums pašām.

Ko sieviete būtu ar mieru pārciest, lai iegūtu skaistas krūtis?... Par laimi, nevajag daudz. Jo, kā atgādina fizioterapeite Linda Bāliņa, krūšu kopšanā neder pārmērības. Pārāk centīgi veikti skaistuma glābšanas pasākumi var radīt cerētajam gluži pretēju rezultātu. Radikāli palielināt vai samazināt krūtis, kā arī mainīt to formu var tikai plastikas ķirurgs.

Krūšu pamatu pamats

Kad sasniegta pilngadība, vismaz reizi gadā ieteicams veikt ne vien ginekoloģisko, bet arī krūšu profilaktisku apskati. Ja krūtis ir veselas, to kopšanai var izmantot visas iespējas, ko sniedz bagātīgais kosmētikas un skaistumkopšanas salonu piedāvājums. 

Tāpat kā rūpējoties par seju un ķermeni, svarīgi regulāri veikt arī krūšu pīlingu. Tas veicina atmirušo ādas šūniņu nolobīšanu, uzlabojot tās elpošanu un apasiņošanu. Taču attīrīšanas procedūrā jāievēro mērenība — ne biežāk kā reizi nedēļā.

Krūšu āda ir ļoti maiga (plānāka un jutīgāka par sejas ādu), tāpēc nepieciešams saudzīgs pīlinga līdzeklis — vislabāk krēmveida konsistences, kas satur daudz ļoti smalku abrazīvo daļiņu. Nevajadzētu izvēlēties sāls skrubjus, kas ir pārāk rupji un piemērotāki citām ķermeņa zonām.

Pīlingu veic, kamēr viss līdzeklim pievienotais krēms uzsūcas ādā un pāri paliek vien graudiņi. Pēc tam āda jāpabaro. Kosmētiskas līdzekļu izvēlē vēlams ievērot sezonalitāti. Karstā laikā piemērotāki mitrinoši līdzekļi — želeja, losjons vai krēms. Ziemā ādai vairāk vajadzīga barošana — tad noder speciāli krūšu kopšanai paredzēts sviests vai barojošs krēms.

Svarīgs arī veids, kā kosmētikas līdzekli iemasē ādā. Tāpat kā citās ķermeņa daļās, arī krūtīs to veic virzienā uz padusi. Tas veicina krūts apasiņošanu, kā arī palīdz aizvadīt sārņvielas.

Ja krūtis ir mazas

Mazu krūšu īpašnieces bieži vien vēlas, kaut viņu sievišķīgās formas būtu lielākas.

Pats vienkāršākais ir izvēlēties polsterētu krūšturi. Tas gan vairāk piemērots zvanveida formas krūtīm, jo apaļu krūšu izskatu visdrīzāk šādi uzlabot neizdosies.

Tiek piedāvāti krūšu apjomu palielinoši kosmētiskie līdzekļi. Taču, kā atzīst Linda Bāliņa, parasti to efekts ir visai īslaicīgs.

Ja krūtis ir mazas un nokarenas, to apjomu nedaudz var palielināt, mēreni trenējot krūšu muskuli, krūts virsējo daļu padarot apaļīgāku un krūti nedaudz paceļot. Sievišķīgās formas nedaudz var palielināt ar krūšu impulsveida masāžu.


(Drīz — par lielām krūtīm un par nokarenām krūtīm.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu