Kredīta procenti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.la.lv

Vai tad, ja kredītu atmaksā vairāk par mēnesī noteikto summu, ir jāmaksā arī procenti? Piemēram, ja maksā uzreiz par 6 mēnešiem, vai procenti arī jāmaksā par 6 mēnešiem?

A/s «Parex banka» Kredītu produktu nodaļas vadītāja Zanda Ķire informē, ka, veicot kredīta maksājumus, procentu maksājumi jāveic neatkarīgi no tā, vai tas ir noteiktais kredīta maksājums vai lielāks maksājums. Atšķirību klients izjūt nākamā mēneša procentu maksājumā, kas ir samazinājies. Tā kā procentus klients maksā no neatmaksātās kredīta summas, tad, jo ātrāk tiek dzēsta kredīta pamatsumma, jo mazāk klients samaksā procentos.

«Parex bankā», piemēram, šajā gadījumā pastāv divas iespējas. Pieņemsim, ka klients ir ieplānojis garāku ceļojumu. Tad viņam ir iespēja noteiktajā kontā iemaksāt uzreiz 6 mēnešu procentus un pamatsummas maksājumus, tādējādi ceļojuma laikā nav jāuztraucas par regulāru maksājumu veikšanu. Bez tam klients var dzēst lielāku kredīta pamatsummas daļu bez papildu komisijas maksas, tā ātrāk nekā paredzētajā kredīta atmaksas termiņā dzēšot kredītu un mazāk samaksājot procentos.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu