Lai lemtu par «Lattelecom», sasauc valdības ārkārtas sēdi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» privatizācijas jautājuma izskatīšanai piektdien, 11.aprīlī, plkst.14 sasaukta valdības ārkārtas sēde.

Satiksmes ministrija (SM) savu atbalstīto «Lattelecom» privatizācijas variantu valdībai iesniegs pirmdien, 7.aprīlī, aģentūru LETA informēja satiksmes ministra preses sekretārs Ģirts Dripe.

«Šis «Lattelecom» privatizācijas variants ir tas, par ko ir vienojusies valdība,» sacīja Dripe, piebilstot, ka pašlaik dokuments tiek saskaņots.

Kā ziņots, 1.aprīlī valdība kārtējo reizi nespēja vienoties par telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» privatizāciju un nolēma gala lēmumu par piemērotāko privatizācijas variantu pieņemt, ministriem balsojot.

Pēc vairākas stundas ilgās valdības sēdes premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) žurnālistiem sacīja, ka uz nākamo valdības sēdi tiks sagatavoti divi juridiski precīzi privatizācijas piedāvājumi, starp kuriem ministriem būs jāizšķiras.

Viens no tiem būs SM piedāvājums veikt kapitāldaļu maiņu starp valstij piederošo «Latvijas Valsts radio un televīzijas centru» (LVRTC) un skandināvu koncernu «TeliaSonera», par kuru vienojies koalīcijas partiju vairākums.

Savukārt otru dokumentu sagatavojusi Ekonomikas ministrija. Tas paredz «Lattelecom» 100% kapitāldaļu pārdošanu izsolē, akcijas pārdodot gan valstij, gan skandināvu kompānijai «TeliaSonera».

Kā uzsvēra premjers, balsojumā būs jānosaka valdības pozīcija, lai varētu turpināt sarunas par telekomunikāciju uzņēmuma privatizāciju.

Iepriekš valdību veidojošo partiju pārstāvju sarunās tika panākta konceptuāla vienošanās un vairākuma atbalsts jaunam telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» privatizācijas variantam.

Jaunajā variantā paredzēta atšķirīga LVRTC funkcija, kā arī radīta iespēja «Lattelecom» privatizācijā piedalīties ASV investīciju kompānijai «Blackstone». Iespējamais variants paredz, ka LVRTC iegādātos no skandināvu koncerna «TeliaSonera» 49% «Lattelecom» kapitāldaļu un par tādu cenu uzreiz tālāk to pārdotu kādam investoram, visticamāk, «Blackstone».

LVRTC šajā darījumā būtu tikai starpnieks, kā arī tiktu ievērota «TeliaSonera» prasība darījumu kārtot ar valsti. Šāds darījuma modelis vienlaikus paredz to, ka LVRTC «TeliaSonera» pārdod valsts īpašumā esošās mobilo sakaru operatora «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) kapitāldaļas. «TeliaSonera» īpašumā nonāktu arī «Lattelecom» īpašumā esošās LMT kapitāldaļas.

Kā ziņots, jau no pagājušā gada otrās puses aktīvi tiek risināts jautājums par «Lattelecom» un LMT privatizāciju, taču valdība joprojām nav spējusi izšķirties par konkrētu privatizācijas modeli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu