Bez izsargāšanās nekur!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Ir kāda parādība, kas mani nebeidz pārsteigt 21. gadsimtā. Neplānotas grūtniecības.

Pavisam nesen kāda mana paziņa sūdzējās, ka atkal vajadzējis dzert postinoru, jo neesot izsargājusies seksa laikā. Es nesaprotu — kā var nemaz neizsargāties, it īpaši gadījuma sakaros?

Prezervatīvi maksā grašus, eksistē arī citas metodes: hormonālā kontracepcija, plāksteri tur visādi, želejas un ziedes. Bet labi vismaz, ka viņa zina par tādu postinoru.
Kāda cita mana paziņa gan atzīst tikai postinoru un izmanto to kā kontracepcijas metodi, turklāt sekss viņai notiek nemaz ne tik reti.

Es pieturos pie uzskata, ka dubults neplīst. Izmantoju hormonālo kontracepciju plus vēl dažreiz prezervatīvus. Gadījuma sakaros es noklusēju, ka dzeru tabletes, lai nerastos jautājumi, vai drīkst bez prezervatīva, jo «es taču esmu vesels...».

Prezervatīvi mani ir pievīluši tikai vienreiz — pirms vairākiem gadiem. Tas gan saplīsa pašā sākumā, tāpēc izredzes bija minimālas, taču pēc 10 dienām es tomēr nopirku testu, lai pārliecinātos, vai tiešām viss ir kārtībā. Tas arī bija izšķirošais gadījums par labu hormonālajai kontracepcijai, jo, jau pirms tam salasījusies gudrības par prezervatīvu nedrošumu, biju sākusi uztraukties un jau interesējos par citām iespējam.

Jāatzīst, sajūtas bez prezervatīva tiešām ir citādas. Daudz labāk var izjust locekļa reljefu sevī, ar beigšanu vispār nekad nekādu problēmu nav. Šķiet gan, ka kairinājums tomēr ir lielāks, tāpēc pēc pārāk aktīva seksa gadās, ka iekšā visu dedzina.

Protams, arī tas, ka pēc seksa uzreiz jālec augšā skaloties, citādi nopilināta gulta garantēta. Taču tecēšana nav nekas, salīdzinot ar situācijām, kad ļoti, ļoti gribas, bet prezervatīvu nav un nopirkt arī nevar (brīvā dabā, piemēram). Tanī pašā laikā kādreiz, kad vēl nedzēru tabletes, ja nebija prezervatīvu, nebija seksa, vismaz ne tiešā nozīmē — orālais sekss tāpat jau vienmēr bija kā viens no variantiem.

Līdz ar to man šķiet prātam neaptverama šāda «iekrišana», kad ne tikvien mazi skuķi, bet pieaugušas sievietes sūdzas, ka sanācis, kā jau sanācis, un tagad būs aborts vai pēcnācēji... Kas fascinē, šādos sakaros tomēr piedalās divi, tātad arī otra — vīrišķā — puse nav bijusi labāka un nav iedomājusies, ka varbūt tomēr ir nepieciešams izsargāties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu