Sieviete — vīrieša draudzene. Vai tas ir iespējams?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Vai var pastāvēt draudzība starp vīrieti un sievieti?

Atbildot uz jautājumu «Vai var pastāvēt draudzība starp sievieti un vīrieti?», kādas Latvijas iestādes darbinieku domas dalījās:

1. Sieviete (40 gadu): «Var pastāvēt; manis pašas pieredze ir tāda. Man ir ļoti labs draugs vīrietis, kurš bija nonācis atkarības varā. Tā arī sākās mūsu draudzība — pilnīgi bez jebkādām simpātijām vai tālejošākiem mērķiem.»

2. Sieviete (25 gadi): «Var pastāvēt, bet to jūt sieviete — ar kādu vīrieti viņa var būt draugs, bet ar kādu — ne. Man šķiet, ka agri vai vēlu sievietei rodas jautājums: vai gadījumā es viņam nepatīku? Bet vispār var.»

3. Sieviete (56 gadi): «Var pastāvēt; man pašai ir draugs, kurš ir precējies, viņam jau ir lieli bērni. Sievai gan īpaši nepatīk mūsu draudzība — draudzējamies kādus trīs gadus. Vienkārši man pat nav domas par to, ka es ar viņu varētu dzīvot kopā.»

4. Sieviete (39 gadi): «Manā uztverē var pastāvēt tikai draudzība. Esmu šķīrusies, un man vairs nav cieņas pret vīriešiem, lai ar viņiem dzīvotu kopā, bet lai vienkārši draudzētos (aprunātos, kaut kur aizietu) — es tikai tā sev pielaižu vīrieti.»

5. Vīrietis (34 gadi): «Var pastāvēt draudzība starp vīrieti un sievieti bez simpātijām, ja tu šo sievieti izjūti kā māti vai māsu. Tiklīdz tu viņā saskati sievieti, draudzībai jāpieliek punkts.»

6. Sieviete (40 gadu): «Nevar pastāvēt, jo sievietei pret vīrieti draugu ir kaut kāds žēlums (tātad viņa vēlas šim cilvēkam palīdzēt), un to nevar nosaukt par draudzību. Sievietes daba ir tāda, ka viņa ir pieradusi rūpēties. Un arī par vīrieti, kurš viņu uzskatīs par draugu, sieviete rūpēsies. To nevar nosaukt par draudzību, tās ir sievietes rūpes par vīrieti.»

7. Sieviete (45 gadi): «Nevar pastāvēt, jo agri vai vēlu rodas simpātijas. Tā nu tas ir dabā iekārtots.»

8. Vīrietis (65 gadi): «Domāju, ka var, jo man pašam bija laba draudzene (tagad mirusi). Bet varbūt tas ir tāpēc, ka man jau ir tāds vecums? Jaunākam vīrietim ir grūti tāpat vien draudzēties ar sievieti.»

9. Sieviete (54 gadi): «Var pastāvēt un tikai draudzība, jo es negribu uzņemties mājsaimnieces pienākumus, negribu arī ar vīrieti gulēt.»

10. Sieviete (30 gadu): «Nevar. Un tikai no vīriešu puses nevar. Man bija labs draugs vīrietis, līdz vienā pasākumā viņš piedzērās un centās ar mani pārgulēt. Tad es sapratu, ka viņš nu itin nemaz nav mans draugs.»

Kā redzat, atbildes ir visdažādākās. Tā kā tas pārsvarā ir sieviešu kolektīvs, vienīgi jūs paši, sevišķi vīrieši, varat ieviest skaidrību šajā jautājumā.

Kā jūs domājat — vai var pastāvēt draudzība starp vīrieti un sievieti? Kāda ir jūsu pieredze?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu