JL: premjeram jāpamato «Lattelecom» privatizācijas modelis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Opozīcijas partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši jautājumus Ministru prezidentam Ivaram Godmanim, aicinot premjeru pamatot valdības izvēlēto SIA «Lattelecom» valsts kapitāldaļu atsavināšanas variantu, portālu «Apollo» informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

JL aicina Godmani skaidrot, kādēļ izvēlēts tieši šāds «Lattelecom» atsavināšanas modelis, kura īstenošanas gadījumā valsts varētu neiegūt 230 miljonus latu.

JL vēlas saņemt premjera skaidrojumu arī par to, kā tiks garantēts, ka «Lattelecom» kapitāldaļas, ko valsts iegādāsies no «TeliaSonera», tiks pārdotas par vismaz tādu pašu cenu, neradot papildu zaudējumus valstij, kā arī, vai slēdzot līgumu par «Lattelecom» atsavināšanu, tiks paredzēti speciāli nosacījumi «TeliaSonera» vai tai piederošajiem uzņēmumiem izmantot «Lattelecom» platjoslas pakalpojumu.

JL aicina Godmani darīt zināmus galvenos jumta līguma nosacījumus ar stratēģisko investoru, kas, pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas, varētu būt «Blackstone». Tāpat JL vēlas noskaidrot, vai informācija par darījuma būtiskajām sastāvdaļām būs publiski pieejama sabiedrībai līdz darījuma noslēgšanai.

JL jau iepriekš paudis viedokli, ka Ministru kabineta izvēlētais «Lattelecom» privatizācijas modelis rada būtiskus zaudējumus valstij, jo, to īstenojot, paredzamie valsts ieņēmumi ir par 230 miljoniem latu mazāki nekā iepriekš «TeliaSonera» izteiktajā piedāvājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu