«Eirovīzijas» fināla pirmais desmitnieks noskaidrots

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Pirmajā šā gada starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa pusfinālā, kas LTV1 ēterā bija skatāms vakar, 20. maijā, tika noskaidroti pirmie desmit finālisti, kas uz Belgradas arēnas skatuves kāps sestdienas vakarā.

Tā būs Grieķijas pārstāve Kalomira, Nico & Vlad no Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas pārstāvis Laka, Somijas sūtnis Teräsbetoni, Dima Bilans no Krievijas, Izraēlas pārstāvis Boazs, Azerbaidžānas duets Elnur & Samir, Sirusho no Armēnijas, Polijas dziedātāja Isis Gee, kā arī Norvēģijas pārstāve Marija.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji — apvienība «Pirates of the Sea» — startēs otrajā pusfinālā, kas notiks rīt, 22. maijā. Viņi uz skatuves kāps desmitie. Uzstāšanās kārtību noteica 18. martā notikusī izloze, kurā piedalījās visu dalībvalstu pārstāvji.

Kopā ar Latviju rītvakar uzstāsies Horvātija, Dānija, Ukraina, Šveice, Maķedonija, Īslande, Kipra, Baltkrievija, Ungārija, Albānija, Zviedrija, Turcija, Lietuva, Gruzija, Čehija un Malta. No «lielā četrinieka» valstīm šis pusfināls jāraida un balsošanā jāpiedalās Francijai un Anglijai, kā arī konkursa rīkotājvalstij — Serbijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu