Šovakar «Eirovīzijas» dziesmu konkursa otrais pusfināls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien Serbijā notiks starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā piedalīsies arī Latvijas dalībnieki — apvienība «Pirates of the Sea» — ar dziesmu «Wolves of the Sea», aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas (LTV) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šovakar kopā ar Latviju uzstāsies Horvātija, Dānija, Bulgārija, Ukraina, Šveice, Maķedonija, Īslande, Kipra, Baltkrievija, Ungārija, Albānija, Zviedrija, Turcija, Lietuva, Gruzija, Čehija un Malta.

No «lielā četrinieka» valstīm šis pusfināls jāraida un balsošanā jāpiedalās Francijai un Anglijai, kā arī konkursa rīkotājvalstij — Serbijai.

Latvija pusfinālā startēs ar desmito kārtas numuru.

LTV 1. kanālā šovakar plkst. 21.20 būs skatāms raidījums «Latvija, turam īkšķus!», kad LTV studijā tiešraides režīmā būs jaunākās ziņas no Belgradas un studijas ekspertu diskusijas, bet plkst. 22 LTV piedāvās starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa otro pusfinālu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar konkursa jauno nolikumu šogad 38 valstis, izņemot «lielo» četrinieku — Lielbritāniju, Franciju, Spāniju, Vāciju — un iepriekšējā gada uzvarētāju Serbiju, sadalītas divos pusfinālos. No katra pusfināla konkursa finālam kvalificēsies tikai desmit dziesmas — deviņas pēc skatītāju balsojuma, bet vienu noteiks nacionālo žūriju apvienotais rezultāts.

No pirmā pusfināla dalībniekiem uz konkursa finālu tika Grieķija, Rumānija, Bosnija-Hercegovina, Somija, Krievija, Izraēla, Azerbaidžāna, Armēnija, Polija un Norvēģija. Savukārt finālā neiekļuva Melnkalne, Īrija, Igaunija, Nīderlande, Moldova, Sanmarīno, Slovēnija, Beļģija un Andora.

«Eirovīzijas» lielais fināls notiks 24. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu