Birks pārsteigts par tiesneša lēmumu neapcietināt britus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Man rūp ne tikai pilsētnieku un pilsētas viesu, bet arī policistu drošība. Esmu izbrīnīts par tiesneša lēmumu tik brīvi atbrīvot aizturētos britu tūristus, ja likums nosaka, ka par uzbrukumu varas pārstāvim var tikt piespriests nopietns cietumsods,» sacīja Rīgas mērs Jānis Birks pēc tikšanās ar Rīgas Pašvaldības policijas šefu Jānis Geduševu.

Birks pirmdien tikās ar Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieku, lai pārrunātu drošības un sabiedriskās kārtības jautājumus Rīgā un jo īpaši galvaspilsētas centrālajā daļā.

Geduševs informēja, ka jau tagad Vecrīgā, īpaši diennakts tumšajā laikā un brīvdienās, ir palielināts patruļu skaits un vecpilsētā darbojas informatīvais mobilais autobusiņš, turklāt ir laba sadarbība arī ar Valsts policijas darbiniekiem, un Rīgas centrā kārtības nodrošināšana ir krietni augstākā līmenī nekā gadu iepriekš.

Tāpat Geduševs Birku informēja par sestdien notikušo, kad iereibuši britu tūristi uzbruka RPP darbiniekam un viņu piekāva. Geduševs pauda savu sašutumu, sakot, ka «šis ir pirmais precedents, kad gaišā dienas laikā notiek uzbrukums varas pārstāvim, turklāt situācijā, kad policijas darbinieks ir uniformā».

Rīgas mērs arī norādīja, ka «turpmāk policistiem vajadzētu būt vēl acīgākiem un vēl bargāk vērsties pret iereibušām personām, turklāt pēdējie notikumi rāda, ka šo jautājumu nepieciešams pārrunāt arī ar vēstniecībām un lūgt, lai tās informē savus pilsoņus ne vien par iespējām atpūsties Rīgā, bet arī par pienākumu ievērot mūsu valsts likumus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu