Līdz Bjorkas koncertam Rīgā — mēnesis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atlicis vairs tikai nepilns mēnesis, līdz Rīgā koncertēs ekstravagantā īslandiešu dziedātāja, mūsdienu populārās mūzikas leģenda Bjorka. Mūziķes koncerts notiks «Arēnā «Rīga»» šā gada 16. jūlijā.

Pašlaik vēl noris pēdējie saskaņošanas darbi ar potenciālajiem Bjorkas Rīgas koncerta iesildītājiem. Plānojams, ka jau tuvākajā laikā šī grupa tiks paziņota publiski. Arī publikas iesildītāji būs patīkams pārsteigums ikvienam koncerta apmeklētājam.

www.bilesuserviss.lv

Slavenā Īslandes dziedātāja Bjorka Rīgas koncertā izmantos jauno un neparasto mūzikas instrumentu Reactable. Reactable ir elektro akustisks mūzikas instruments, kura darbības princips balstīts uz pieskārienjūtīgu virsmu. Vairāki mākslinieki vienlaikus dalās pilnīgā kontrolē pār instrumentu, pārvietojot un grozot objektus uz luminiscējošas, apaļas galda virsmas lietotāji paši var radīt sarežģītas un dinamiskas skaņas ar ģeneratoriem, filtriem un modulatoriem.

Bjorka uz Rīgu sev līdzi vedīs un koncertā uz skatuves uzstāsies kopā ar 12 jauniešu pūtēju orķestri un kori, kuri ģērbti suģestējoši daudzkrāsainos talāros ar spožiem timpāniem rokās. Visi jaunieši ir meitenes no Īslandes.

80. gadu vidū Bjorka ar grupu «Sugarcubes» kļuva par pirmo Īslandes rokmūzikas vēstnesi pasaulē. Grupas panākumi Lielbritānijā un ASV nodrošināja Bjorkai solokarjeras izredzes arī pēc «Sugarcubes» izjukšanas 1992. gadā, jo ikviens, kas reiz dzirdējis viņas balsi, nespēj to aizmirst.

1993. gadā Bjorka izdeva savu pirmo soloalbumu «Debut», jau nosaukumā norādot norobežošanos no iepriekšējiem ierakstiem — jaunā pankroka sirēna bija kļuvusi par starptautiski atzītu elektroniskās mūzikas mākslinieci. Nākamie Bjorkas ieraksti — «Post», «Homogenic», «Vespertine», «Medúlla» un «Volta» — cits pēc cita atklāja arvien jaunas viņas talanta iezīmes — dziedātāja vienlīdz sajūsmina gan tehno ritmos, gan kopā ar kamerorķestri, gan pavisam bez pavadījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu