Policija nav mierā, ka policistu piekāvušie briti līdz oktobrim brīvībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija, visticamāk, pārsūdzēs Rīgas apgabaltiesas lēmumu līdz 1. oktobrim atlikt policijas iesniegtās sūdzības izskatīšanu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 14. jūnija lēmumu neapcietināt Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku piekāvušos divus Lielbritānijas pilsoņus.

Par to aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora speciāliste Zane Bērziņa. Plašākus komentārus par vakardienas policijas lēmumu policija nesniedz.

Kā žurnālistiem ceturtdien pastāstīja Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesis Guntars Stūris, policijas sūdzība par britu neapcietināšanu esot pamatota, lai to skatītu. Kriminālprocesa likums nosaka, ka britiem ir jāzina par šīs sūdzības izskatīšanu, tāpēc vakar tiesas sēdi nolemts atlikt, kamēr Latvija ar Tieslietu ministrijas starpniecību britiem nebūs paziņojusi par šādas sūdzības izskatīšanu.

Tiesas sēdes 1.oktobrī noteiktas attiecīgi plkst. 11 un 13.

Patlaban abiem britiem ir piemēroti divi drošības līdzekļi — sūtījuma saņemšanas adreses paziņošana un drošības naudas iemaksāšana. Naudu briti joprojām nav iemaksājuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu