Zīle: priekšroku dodam piecu partiju koalīcijai Rīgas Domē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) dod priekšroku piecu partiju koalīcijai Rīgas Domē, pēc tikšanās ar «Tautas partiju» (TP) un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) sacīja TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

«Līdz ar jauno koalīciju jebkurā gadījumā būs arī jauns mērs, tomēr nevar izslēgt iespēju, ka tas var būt arī līdzšinējais Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK),» sacīja Zīle.

Viņš arī norādīja, ka pēc sarunām ar TP un LSDSP bija «skaidri saprotams, ka šīm partijām nav būtisku iebildumu pret piecu partiju koalīciju».

Kā ziņots, TP līdz pirmdienai, 7. jūlijam, izlems par iespēju pievienoties jaunajai Rīgas Domes koalīcijai.

Rīgas vicemērs Andris Ārgalis (TP) tuvākajā laikā iepazīstinās TP valdi ar TB/LNNK Rīgas Domes frakcijas piedāvājumu pievienoties jaunajai koalīcijai.

«Vispirms es iepazīstināšu valdi ar TB/LNNK piedāvājumu, un pirmdien mēs paziņosim savu lēmumu,» piektdien pēc tikšanās ar TB/LNNK Rīgas Domes frakciju informēja Ārgalis.

Ārgalis uzskata, ka līdzšinējā Rīgas Domes koalīcija joprojām darbojas, neskatoties uz to, ka ir savākti paraksti Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) atstādināšanai.

Patlaban koalīciju veido TB/LNNK, TP, Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) un LPP/LC. To stiprina arī atsevišķi noslēgti sadarbības līgumi.

Ka jau ziņots, «Jaunais laiks» (JL), TB/LNNK un LPP/LC ir noslēguši vienošanos par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas Domē, un vienošanās paredz, ka TB/LNNK izvirzīs jaunu domes priekšsēdētāju.

LPP/LC Rīgas Domē ir astoņi deputāti, TB/LNNK — septiņi, bet JL — deviņi deputāti. Nesen noslēgts arī TB/LNNK frakcijas sadarbības līgums ar bijušo JL deputātu Aivaru Aksenoku. Līdz ar to jaunajai koalīcijai Rīgas Domē varētu būt 25 deputātu balsis. Lai izveidotu vairākuma koalīciju, nepieciešama 31 balss, jo kopumā Rīgas Domē ir 60 deputāti.

TP Rīgas Domē ir deviņi deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu