Ko tu domā par orālo seksu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Es jau neko, es tevi nekrāpu! Orālais sekss nemaz nav krāpšana, nieki vien, neņem galvā — tā varbūt taisnojas tavs draugs (vai draudzene), ja esi viņu pieķēris nozieguma vietā.

Viedokļi ir atšķirīgi. Viens ir par, otrs— pret. Mēģināsim paprātot: orālais sekss ir vai nav krāpšana?

Sekss un dzimumakts

Šie divi termini, lai arī bieži tiek lietoti vienā nozīmē, nedaudz atšķiras. Dzimumakts ir brīdis, kad notiek penetrācija — no sākuma līdz pat brīdim, kad tā tiek izbeigta. Sekss ir plašāks jēdziens — tas ietver visu, sākot ar skūpstiem, glāstiem un beidzot ar to pašu dzimumaktu. Protams, šo atšķirību katrs uztver citādi, un mēs nevaram nevienu piespiest mainīt savas domas. Cilvēki ir dažādi.

Orālais sekss— kāda ir atšķirība

Tiem, kam orālais sekss nešķiet krāpšana, ir arī savi argumenti.

Pirmkārt, ja tas notiekot bez jūtām un emocionālas sasaistes ar otru cilvēku, vienkārši tādēļ, lai gūtu baudu, — tā neesot krāpšana.

Otrkārt, ja no šīs darbības baudu gūst tikai viena puse — tā neesot krāpšana.

Treškārt, tas ir sekss bez izģērbšanās, nereti arī bez skūpstīšanās vai citiem maigiem glāstiem — tātad tā neesot krāpšana.

Tie, kam pieder šie argumenti, vai nu racionalizē seksuālas attiecības un uzskata, ka pieļaujamas ir darbības, kas neiesaista jūtas — sekss ar prostitūtu, sekss pa telefonu vai internetā. Vai arī — uzskata, ka tikai penetrācija ir sekss. Viss pārējais neskaitās.

Varbūt ar šādiem apgalvojumiem nodarbojas tikai tie, kas mēģina noņemt no sevis atbildību par sānsoli?

Vienošanās starp partneriem

Tā kā noskaidrojām, ka zemeslodes iedzīvotāji nav vienojošies par kopīgu seksuālo attiecību definīciju, tad viss ir atkarīgs no konkrēta cilvēka un viņa partnera. Ja attiecības ir atvērtas un jūs esat vienojušies, ka varat tikties arī ar citiem, — orālais sekss tiešām varētu netikt uzskatīts par krāpšanu.

Taču, ja tu to dari, partnerim nezinot, bet skaidri apzinoties, ka tas viņu varētu sāpināt, — tā pilnīgi noteikti ir krāpšana.

Un kā tu domā? Vai krāpšana un orālais sekss ir termini, kas nebūtu jāšķir viens no otra?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu