Keita Mosa iemūžināta zelta statujā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Factnews

Britu supermodele Keita Mosa, ko mēdz dēvēt par aizejošās ēras «skaistuma iemiesojumu» un «varonīgo šiku», ir iemūžināta gan bronzā, gan mākslas fotogrāfijās, gan gleznās. Nu izveidota arī pusotru miljonu sterliņu mārciņu vērta supermodeles zelta figūra, raksta «Daily Mail».

Jauno statuju visi interesenti varēs apskatīt jau oktobrī Britu muzeja ekspozīcijā.

Statujas «Sirēna» autors ir britu skulptors Marks Kvinns. Viens no mākslinieka pirmajiem darbiem, ar ko viņš iemantoja skandalozu atpazīstamību, bija neparasts piemineklis — 13 tonnu smaga marmora statuja, kurā atveidota angļu māksliniece Elisona Lepere, kas piedzima bez rokām un ar nepilnīgām kājām. Skulptūrā sieviete iemūžināta kaila, būdama devītajā grūtniecības mēnesī. 2005. gadā šī skulptūra tika uzstādīta Londonas centrā — Trafalgāras laukumā.

Šī nav pirmā reize, kad Kvinns darbojas ar Keitas Mosas tēlu. 2006. gadā viņš izveidoja bronzas statuju, kurā Keita ir redzama jogas pozā — ar aiz galvas aizāķētām kājām. Skulptora jaunākās statujas forma pagaidām tiek turēta noslēpumā — pagaidām ir pieejama vien fotogrāfija, kurā redzama daļa no «zelta» Mosas sejas.

Runājot par statujas prototipa izvēli, Kvinns apgalvo, ka gribējis radīt «tāda cilvēka statuju, kas iemieso sevī mūsdienu skaistuma ideālu», tāpēc viņš izvēlējies atveidot Keitu Mosu.

Zelta statujas svars ir 50 kilogramu, un tā būs iekļauta mūsdienu mākslas kolekcijā «Statuephilia», kas tiks izstādīta Britu muzejā no 4. oktobra līdz 25. janvārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu