Kā spāņu policija noķēra Māri Meieru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

«Liec mani mierā! Palīgā! Policija!» jaunās sievietes kliedzieni pusnaktī pamodināja daudzstāvu nama iemītniekus. Kāda pavecāka kundze iznāca no sava dzīvokļa, iededza kāpņu telpā gaismu un paspēja ieraudzīt vīrieti tumšās drēbēs ar sieviešu parūku galvā, kurš aizskrēja prom pa tumšajām Sanmigelas pilsētiņas ielām.

18. augusta agrā rītā Spānijai piederošajā Tenerifes salā notikusī slepkavība tūlīt sacēla kājās visu vietējo policiju. Nogalināto Latvijas pilsoni Kristīni izmeklētāji atrada guļam kāpņu telpā noplūdušu ar asinīm. Sieviete bija gatavojusies slēgt vaļā sava dzīvokļa durvis, un tobrīd viņu bija pārsteidzis ar nazi bruņojies slepkava, raksta spāņu mediji. Drīz vien ieradušies mediķi nespēja glābt 26 gadus vecās sievietes dzīvību.

Aptaujājot lieciniekus un analizējot faktus, jau aptuveni pēc stundas spāņu policija secināja, ka iespējamais slepkava ir bijušais Kristīnes mīļākais latvietis Māris Meiers. Četras stundas pēc pusnakts policija jau kontrolēja visas salas ostas un lidostas, lai aizdomās turētais nespētu pamest Tenerifi. Tāpat policisti jau naktī sameklēja cilvēkus, kuri M. Meieru pazina, kā arī sāka novērot vietas, kur viņš mēdza uzturēties. Pie noslepkavotās sievietes mājas viņš bija atstājis īrētu auto, ar kuru bija ieradies nozieguma vietā. Kāds no lieciniekiem stāstīja, ka aizdomīgo vīrieti pie Kristīnes mājas bija manījis jau iepriekš.

Otrdien, 19. augustā, policisti atrada pēdējo M. Meiera dzīvesvietu, kā arī noskaidroja, ka vīrietis aktīvi gājis uz interneta kafejnīcām, lai portālos (visticamāk, draugiem.lv) kontaktētos ar saviem tautiešiem. Tāpat policija visur sāka izplatīt M. Meiera fotoattēlu. Tajā pašā dienā jau bija nopratināti 25 cilvēki, kuriem iepriekš bijis kontakts ar latviešu vīrieti.

Laika posmā no 21. līdz 24. augustam policija noskaidroja, ka M. Meiers aktīvi apmeklē četras interneta kafejnīcas Tenerifes lielākajā pilsētā Santakrusā. Lai nokļūtu pilsētas centrā, vīrietis izmantojis tramvaju. Nedēļu pēc slepkavības, 25. augustā, policija visos 60 pilsētas tramvajos norīkoja policijas darbiniekus privātās drēbēs, kuriem bija uzdots identificēt M. Meieru. Tieši šī Spānijas policijas akcija deva augļus. 26. augustā vienā no tramvajiem policists pamanīja vīrieti, kurš atbilst M. Meiera pazīmēm. Kārtībsargs tūlīt brīdināja savus kolēģus, bet pats sekoja vīrietim, kurš kāpa ārā no tramvaja. Likumsargi nosprieda, ka iela nebūtu īstā vieta, kur aizdomās turēto arestēt, tādēļ sekoja viņam līdz pat kādam veikalam, kur arī aizturēšanas operācija noslēdzās. M. Meiers policijai nav pretojies.

Latvijas pilsoni, bijušo Madonas fotogrāfu tajā pašā dienā nogādāja Tenerifes policijas komandantūras cietumā, bet 28. augustā viņš stājās tiesas priekšā, kas lēma par vīrietim piemērojamo drošības līdzekli. Spāņu mediji norāda, ka latviešu vīrietis, parādoties tiesā, atstājis noguruša

cilvēka iespaidu, un tiesā viņš nekādas emocijas nav izrādījis.

Kristīne Tenerifē strādāja kādā viesnīcā par oficianti. Iepriekš viņa esot dzīvojusi kopā ar M. Meieru, bet pēc tam pārcēlusies uz Tenerifi, kur sadraudzējās ar kādu puisi no Kubas. Pēdējo reizi, kad jaunā sieviete bija ciemojusies Latvijā, M. Meiers viņai bija aizsūtījis vairākas draudu īsziņas. Par šiem draudiem Kristīne bija ziņojusi Spānijas policijai, un vietējā tiesa vīrietim kā drošības līdzekli noteica aizliegumu tuvoties sievietei.

Spānijas policija uzskata, ka M. Meiers pirms mēneša no Valensijas, kur mita iepriekš, uz Tenerifi bija devies tikai viena nolūka vadīts – nogalināt Kristīni. Policijai gan nav izdevies atrast nazi, ar ko tika pastrādāta slepkavība. Likumsargi uzskata, ka M. Meiers bija plānojis kādu laiku slēpties un tad pamest Tenerifi, lai dotos uz Kaboverdi. Spānijas policija turpina izmeklēt latvietes slepkavību, kas satrauca visu Tenerifi, un drīzumā viņiem palīgā dosies arī likumsargi no Latvijas. Spānijas mediji norāda, ka M. Meiers prot spāņu valodu, tomēr tiesā viņš paziņojis, ka šajā valodā neko nesaprot. Valodu barjera gan nav traucējusi bijušajam madonietim paziņot savu nostāju – viņš neesot vainīgs Kristīnes slepkavībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu