6. Kas šodien jāredz «Arsenālā»?. «Apollo» filmu TOP4

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātris «Rīga» plkst. 21:15
ELĒĢIJA
Par ko filma?
Harizmatiskais profesors Deivids Kepešs bauda studenšu uzmanību, taču līdz šim nav ļāvis nevienai sievietei pietuvoties sev tuvāk. Kad lekciju telpā ienāk apburošā Konsuela, viņš zaudē saprātu un līdz šim tik stingrā aizsardzības vairoga spēks mazinās. Kepešs kļūst apsēsts ar skaisto studenti, ieceļot viņas ķermeni mākslas darba statusā. Divus gadus profesors cenšas aizmirst Konsuelu, tomēr sieviete atkal atgriežas viņa dzīvē ar lūgumu, kas izmaina visu viņa turpmāko dzīvi.
Kāpēc jāredz?
Vēl viena kino lente foruma ietvaros, kas pieskaras vecuma tēmai – šoreiz pētot kaisli un iekāri, kas gadiem ejot cilvēku nepamet, dažkārt uzklūpot ar divkāršu spēku. Filma pārsteidz ar tiešumu un patiesumu, atklājot visas iespējamās paranojas un stresa lēkmes, kas pavada ikvienas kaislīgas attiecības. Galvenās lomas atveidotājam Benam Kingslijam šī ir viena no labākajām kino lomām, daudz neatpaliek arī Penelope Krusa. Abiem aktieriem kameras priekšā izdodas palikt maksimāli godīgiem un patiesiem kā vienam pret otru, tā skatītājiem. Izcili aktierdarbi, godīgs scenārijs un talantīga režija ir kombinācija, kas filmu padara par neaizmirstamu kino piedzīvojumu. Filmas pamatā ir Pulicera balvas ieguvēja Filipa Rota romāns «Mirstošais dzīvnieks».

Kinoteātris «Balle» Liepājā plkst. 19:40
ESMU KIBORGS, BET TAS NEKAS
Par ko filma?

Romantiskās dienvidkorejiešu komēdijas darbība norisinās psihiatriskajā slimnīcā – šeit dzīvo jauna sieviete Jounggūna, kura uzskata sevi par kiborgu. Paciente atsakās no ēdiena un apgalvo, ka tāds robots kā viņa var mierīgi pārtikt no elektrības. Par laimi, viņu izglābj jauniegūtais draugs Ilsuns, kurš slimnīcā nonācis antisociālas uzvedības un šizofrēnijas dēļ. Jauneklis pārliecina meiteni, ka uzstādījis viņai ierīci, kas ēdienu pārvērš elektrībā, tādējādi Jounggūna atsāk ēst.
Kāpēc jāredz?
Filmai ir viss, kas vajadzīgs jaunam dumpenieciskam garam -  nedaudz zinātniskās fantastikas, nedaudz humora, mazliet romantikas un kripatiņa action. Tas viss stāstā par divām pasaulē ceļu pazaudējušām dvēselēm, kas atrod ceļu viena pie otras. Filma noteikti ir redzēšanas vērta, kaut vai, lai pārliecinātos, kā režisoram ar apbrīnojamu virtuozitāti izdodas vienā epizodē savienot vairākas grūti savienojamas lietas. Šis ārēji dīvainais un ekstravagantais stāsts patiesībā atklāj gluži vienkāršas lietas par mīlestību un draudzību. Kino lente ieguvusi Alfrēda Bauera balvu Berlīnes kinofestivālā, kā arī izraudzīta kā atklāšanas filma Honkongas kinofestivālā

Kinoteātris «Balle» Liepājā plkst. 17:20
LAIKS MIRT
Par ko filma?
Aņela ir pārsniegusi 90 gadu vecumu, viņa mīt savrupmājā, kur katrs priekšmets liecina par pagājību. Sievietes ikdiena paiet, vērojot kaimiņmājās notiekošo un strīdoties ar dēlu, kurš ir pārliecināts, ka viņa speciāli izputina saimniecību. Aņelai nākas apjaust skarbo patiesību, ka vienīgā dzīvā būtne, kas viņu saprot, ir pašas suns.
Vērtējums
Šī melnbaltā filma, kas saņēmusi četras Polijas kinofestivāla balvas, ir veltījums Polijas teātra un kino leģendai Danuta Zaflarskai, kurai šogad aprit 93 gadi, kaut patiesībā tā ir dāvana visām vecmāmiņām, kas ar drosmi un optimismu atver savas mājas durvis vecumam, saglabājot sevī spēju priecāties par ikvienu mirkli. Filma ir vienkārša, patiesa, sirsnīga un emocionāli dziļa. Viens no tiem izcilajiem kino darbiem, kam izdevies atklāt cilvēka dvēseles burvību, vienlaikus apzinoties Nāves klātbūtni. Filmas galvenie varoņi ir ne tikai Zaflarskas ģeniāli atveidotā Aņela, bet arī suns (viens no aizkustinošākajiem suņa «aktierdarbiem», kādu jelkad gadījies redzēt uz ekrāna) un vecā pamestā māja, kas ekrānā iegūst teju dzīvas būtnes aprises. Šīs savādās trijotnes attiecības sniegs jums neaizmirstamu dvēselisku ceļojumu. Tieši tādas filmas kā šī ir kino būtība. Tas ir Kino ar lielo burtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu