Noliedz policijas bezdarbību saistībā ar sazāģētās sievietes slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sievietes, kuru nežēlīgi noslepkavoja sazāģējot, māte iepriekš pauda aizdomas, ka policija apzināti vilcinājusies un neko nav darījusi, lai novērstu arī noslepkavotās sievietes māsu, kas dzīvoja Spānijā. Rīgas Kriminālpolicijas šefs Ints Ķuzis to noliedz, raksta laikraksts «Neatkarīgā».

«Izmeklējot slepkavību lietas, literāri izsakoties, kamēr nav līķa – nav lietas. Bez līķa nav iespējams pierādīt slepkavību.» 

Pavisam pretēju viedokli laikrakstam atklājis krimināltiesību pētnieks Andrejs Judins, kas par piemēru min 2005. gada februārī Valmierā Gaujā noslīcinātā pusaudža lietu. Deviņus mēnešus pēc vienaudža nogalināšanas un iemešanas Gaujā tiesa bez līķa atrašanas vainīgajiem piemēroja cietumsodu. 13 gadu vecā jaunieša mirstīgās atliekas izdevās atrast tikai pusotru gadu pēc viņa nonāvēšanas.

«Tā nedrīkst pasniegt, kamēr mums nav līķa, nav ko darīt. Situācija, ja ir droši zināms, ka notikusi slepkavība, bet nav līķa, jānošķir no situācijas, ja ir informācija, ka slepkavība varbūt ir notikusi. Policijas mājaslapā ir informācija par pazudušiem cilvēkiem, bet tas nenozīmē, ka visi ir pasludināti par noslepkavotiem,» teic krimināltiesību eksperts A. Judins.

Tāpat eksperts uzsver – policijai nedrīkst pārmest, ka tā, lai arī noslepkavotās jaunietes māte iepriekš bija informējusi, kurš ir iespējamais slepkava, kaut ko Latvijā neizdarīja. «Lai būtu iespējams izdarīt detalizētākus secinājumus, jāzina detaļas. Taču to nav. Mēs nezinām, kad policija saņēma ziņas no Spānijas,» skaidro A. Judins.

Septembra otrajā pusē divi, maksimums, trīs, policisti dosies uz Spāniju, lai pratinātu aizdomās par divu māsu nežēlīgu noslepkavošanu turamo bijušo fotogrāfu madonieti Māri Meieru.

«Pašreiz notiek formalitāšu sagatavošana, lai varētu doties uz Spāniju tiesiskās palīdzības lūguma ietvaros. Lietā ir vairākas situācijas, par kurām grib dzirdēt viņa [Māra Meiera] atbildes, kas netieši liecina par iespējamu viņa līdzdalību vai saistību ar Latvijā notikušo slepkavību,» laikrakstam atklāja Ķuzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu