Par baudas podziņām un klitora izmēriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Mēdz būt podziņas, kuras paspaidīt ir īpaši patīkami...

Vajag mācēt iedarbināt

Sievišķīgais baudas orgāns klitors atsaucīgi reaģē uz kairinājumiem uzspiedienu veidā. Te nu būtu vietā salīdzinājums ar podziņu — tikai paspied, un viņa jau «ieslēdzas»!

Taču, tāpat kā individuāli ir izmēri, atšķirīgas ir arī sieviešu erotiskās reakcijas. Daļa sieviešu jūt vajadzību pēc ātriem, ritmiskiem uzspiedieniem visam klitoram, kamēr citām patīk lēni piesitieni. Vēl citām vajag, lai kairinājums līdzinātos ritmiskam spiedienam, kas skartu ne tikai klitoru, bet arī tā galviņu.

Seksuāli uzbudinoši iedarbojas arī klitora pastiepšana uz augšu un galviņas piespiešana kaunuma kaulam. Pārsvarā sievietes vēlas, lai klitora stimulācija noritētu pēc zināmas shēmas, t. i., sāktajam kairinājuma veidam vajadzētu būt pietiekami ilgstošam, bet tad vajadzētu notikt kairinājuma zonas maiņai.

Ir gadījumi, kad nepieciešama pat bieža stimulācijas metožu maiņa, jo apmēram pēc dažiem desmitiem sekunžu kairināmā klitora zona mēdz palikt nejutīga, ļaujot aktīvi reaģēt kādai no blakus zonām. Protams, visātrāk uz kairinājumu reaģē klitora galviņa.

Taču jāņem vērā — tā kā klitora galviņa daudzām būtnēm ir ļoti jutīga, pārmērīgi spēcīgs, pārāk ilgstošs kairinājums baudas vietā var nest sāpes. Tāpēc nav brīnums, ka ir sievietes, kuras labprātīgi atsakās no orgasma un neļauj partnerim aizskart jutīgos punktus, jo pamatoti baidās no sāpēm.  

Ak, šīs sajūtas...

Par podziņām, pēc kuru paspaidīšanas samērā ātri «ieslēdzas» seksuālās vēlmes, var uzskatīt dzimumorgānus. Sievietēm seksuālo uzbudinājumu nodrošina vagīna jeb maksts, mazās kaunuma lūpas un klitors jeb kuteklis.

Ja visiem pārējiem ķermeņa orgāniem ir pildāms kāds noteikts fizioloģiskas dabas pienākums, tad klitors pēc savas darbības ir uzskatāms par ļoti specifisku orgānu, jo māmuļa daba vienīgi klitoram ir piešķīrusi īpašu lomu — rūpēties par saldkaisles nodrošināšanu.

Līdzīgi vīrieša dzimumloceklim, arī klitoram ir ķermenis un galviņa, kuru neuzbudinātā stāvoklī slēpj ādas krokas. Un tieši tāpat kā stiprā dzimuma pārstāvji jūt raizes par sava peņa izmēriem, tā arī sievietes mokās šaubās par to, cik «pareizi» vai «nepareizi» ir viņu dzimumorgānu izmēri.

Atkārtojam vēlreiz: izmēram nav nozīmes!

Klitora kvantitatīvie rādītāji ir ļoti svārstīgi, ļoti individuāli, un tie ir atkarīgi no šā orgāna apasiņošanas. Līdzīgi zirnim, klitors vidēji sasniedz sešus milimetrus diametrā, uzbudinājuma laikā vairākkārtīgi palielinās un daudzos gadījumos izstiepjas pat līdz trīs centimetru garumam.

Vēlreiz jāpiebilst — tā kā asinsvadu caurlaidība katrai sievietei ir atšķirīga, arī specifiski sievišķīgā orgāna izskats uzbudinājuma laikā katrai sievietei ir citādāks. Tas pats attiecas uz normas stāvokli. Tā kā klitoru sedz priekšāda un tās biezums arī ir individuāls, tad par normālu var uzskatīt gan acīm redzamu, gan ādā paslēptu klitoru.

Ja arī tomēr sievietes raizējas par to, kas liels vai mazs, tad noteikti jāuzsver — izmēram nav nekādas nozīmes, jo klitora īpašo jutību, tā erotisko reakciju nodrošina nervu gali, kuri neatkarīgi no visiem izmēriem ļoti lielā skaitā atrodas šā orgāna mīkstajos audos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu