«Arsenāls» ielūdz uz bezmaksas seansiem pensionārus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 22.septembrī «Arsenāls» ielūdz uz diviem bezmaksas seansiem pensionārus, kuriem kinoforums dod iespēju bez maksas noskatīties divas no  foruma filmām, īpaši domājot tieši par šo skatītāju. Seansi filmām «Tukšā tara» un «Sarunas ar dārznieku» notiks kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē. Visi pensionāri, pie ieejas zālē uzrādot pensionāru apliecību un saņemot brīvbiļeti, tiek  aicināti noskatīties 2 lieliskas filmas

Plkst. 11:30 Tukšā tara (100 min)

Plkst. 14:00 Sarunas ar dārznieku (109 min)

Filmu anotācijas:
Plkst. 11:30 Tukšā tara
Pensijas vecumu sasniegušais literatūras pasniedzējs Jozefs kādu dienu aptver, ka vairs nesaprot savus skolēnus, un pamet darbu. Viņš gan nebija paredzējis, ka līdz ar šo soli viņa dzīve zaudēs jēgu. Jozefs jūtas iesprostots pilsētas dzīvoklī divatā ar savu sievu Elišku, tādēļ sāk meklēt jaunu nodarbošanos. Beigu beigās Jozefs kļūst par tukšās taras pieņēmēju un tieši šajā amatā viņam izdodas ar jaunu elpu atgriezties dzīvē, kā arī atkal atrast ceļu pie sievas. Optimistisks un sirsnīgā čehu humora iekrāsots stāsts par cilvēka mūža rudeni. Filma ieguvusi skatītāju balvu Karlovi Varu SKF.
Rež. Jan Sverak
Čehijas Republika, Lielbritānija, 2007, 100 min, spēlfilma.

Plkst. 14:00 Sarunas ar dārznieku
Parīzietis mākslinieks, noguris no skaļās pilsētas uzdzīves un nomācošā šķiršanās procesa, nolemj doties uz brīvdienu māju laukos, kuru ieguvis mantojumā pēc mātes nāves. Šeit viņš atklāj, ka reiz skaistais dārzs ir nolaists un aizaudzis, tamdēļ uzmeklē dārznieku. Liels ir viņa pārsteigums, kad izrādās, ka dārznieks ir sens viņa paziņa – abi skolas laikos bijuši tuvi draugi. Turpmākos mēnešus vīrieši pavada sarunās, tādējādi atklājot savus dzīvesstāstus kopš abu pēdējās tikšanās reizes.
Viegla franču komēdija, kas atgādina bezrūpīgas sarunas pavēnī karstas vasaras dienā.
Rež. Jean Becker
Francija, 2007, 109 min, spēlfilma

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu