Vecs ar jaunu, jauns ar vecu...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Jaunību cilvēki mēģina pagarināt ar jebkuriem līdzekļiem. Bieži novērojama tradīcija sameklēt par sevi gados krietni jaunāku partneri.

Nevar noliegt arī aprēķina laulības (lai atceramies kaut vai E. Zālītes romānu «Agrā rūsa», kur jaunā trūcīgā meitene Elza apprecējās ar bagāto, bet paveco zīda rūpnieku Ķikuļa kungu un ar ko tas viss beidzās).

Šāds solis nebūtu nosodāms, ja vien tas pieņemams abām pusēm. Tomēr šādas attiecības parasti nav ilgstošas — ja nav bail no dubultām zaudējuma sāpēm vecumdienās, var atļauties arī šādu dēku.

Vecākiem cilvēkiem par prieku pasaulē netrūkst jaunu cilvēku, kuri dod priekšroku šādām attiecībām, jo viņus valdzina briedums, pieredze, dzīves gudrība, varbūt arī šarms.

Pastāv uzskats, ka labāk izvēlēties pieredzējušu mīļāko, kurš vienmēr apveltīs otru ar izpratni un maigumu. Piemēram, kā pirms kāda laika žurnālam «Vogue» atzinās 30 gadu vecā supermodele Naomi Kempbela, viņu valdzinot vecāki vīrieši. Savulaik viņas draugs bija 52 gadus vecais F1 komandas «Benetton vadītājs» Flāvio Briatore. Kad Naomi bijusi tikai 17 gadu veca, viņai bijis romāns ar aktieri Robertu de Niro, kas tolaik bija par viņu 27 gadus vecāks.

Sabiedrībā vairāk tiek popularizēts uzskats, ka vecāki vīrieši meklē sev jaunas meitenes. Tomēr arī gandrīz puse kaut cik izskatīgu jaunekļu nonāk krietni par sevi vecākas dāmas nagos. Ja dāma ir labi kopta un turīga, jaunieši labprāt ielaižas šādā dēkā. Ieguvēji šajā gadījumā ir abi: jaunietis iegūst dzīves pieredzi, saņem mātišķas rūpes savienojumā ar īpašu uzmanību. Savukārt dāma (kas parasti ir vientuļa) atradusi gan dēlu, gan mīļāko vienā personā. Tomēr jāatzīst, ka šajās attiecībās bieži dominē žigolo attiecības ar klientu (tiesa, ne vienmēr).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu