Piešķir 172 000 Ls Līgatnes dabas taku lāču laukuma izveidei (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valdība šodien atbalstīja 172 506 latu piešķiršanu Līgatnes dabas takās mītošo lāču Puikas un Mikus pastaigu laukuma būvniecībai un pavasarī izskalotā ceļa remontam. Finansējums pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pieprasījuma piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ar valdības piešķirto finansējumu Līgatnes dabas taku lāči beidzot tiks pie pastaigu laukuma. Patlaban lāču puikas mitinās par ziedojumiem izbūvētā mītnē, taču tajā lāči apmeklētājiem nav apskatāmi un zvēriem nav pieejamas pastaigas, uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Būvējot voljeru, Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sevišķi ņems vērā drošības aspektu - pēc jau izstrādātā projekta paredzēts izbūvēt dubultu žogu sistēmu ar betonētu pamatni, lai novērstu lāču izrakšanās risku. Būvnieki tiks meklēti iepirkumu konkursa kārtībā.

Līdz gada beigām gar pastaigu laukumu plānots izbūvēt arī skatu platformu, kas dos iespēju Līgatnes dabas taku apmeklētājiem klātienē iepazīties ar lāču ikdienu.

Līgatnes dabas takās kopumā mitinās trīs lāči, lācene Ilzīte dzīvo atsevišķā nožogojumā, kuram arī būs nepieciešami nelieli remontdarbi.

DAP Līgatnes dabas taku apsaimniekošanu pagājušā gada nogalē vajadzēja pārņemt ļoti strauji, jo iepriekšējais šī objekta apsaimniekotājs līgumu pēkšņi lauza un turpmāku atbildību par dabas takām neuzņēmās. Pēkšņo pārmaiņu dēļ DAP šā gada budžetā nauda apsaimniekošanai nebija ieplānota, tādēļ VARAM lūdza Ministru kabinetu piešķirt papildu līdzekļus objekta ikdienas uzturēšanai un dzīvnieku kopšanai. Līdz nākamajai nedēļai VARAM sagatavos detalizētu pamatojumu šo līdzekļu saņemšanai.

Ņemot vērā DAP uzdevumu uzraudzīt un kontrolēt zooloģiskos dārzus, kas pēc būtības ir arī Līgatnes dabas takas, šobrīd rastais risinājums nevar būt ilgtermiņa, un plānots Līgatnes dabas taku jauno apsaimniekotāju meklēt atklātā konkursā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu